BELEG: ZOET EN HARTIG

TONIJN MET AVOCADO

Tonijn met avocado   Ingrediënten Porties: 25      1 rijpe avocado    1 blikje tonijn (in water)     peper en zout     1 ui   Bereidingswijze Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 10min  ›  Klaar...

Heerlijke voorbeelden voor gezond broodbeleg op de boterham!

Hier in huis eten wij niet dagelijks brood. Maar als we brood eten haal ik biologisch desembrood (rogge of spelt) bij de biologische bakker of ik koop YAM desembrood ontwikkeld door Ralph Moorman. Yam desem is een prima brood, het is volledig vrij van gluten, tarwe, maïs, melk, lactose, gist,...

EI-, KIP SATE- EN TONIJNSALADE

Eisalade   Ingrediënten 8 biologische eieren 5 el (zelfgemaakt) bio mayo zout en peper kerriepoeder verse bieslook   Bereidingswijze Kook de eieren 8-10 minuten en laat ze afkoelen. Pel de eieren en snijdt ze in kleine stukjes. Voeg de mayo en de kruiden toe en roer dit goed...

COURGETTE BOTER

Overheerlijke en gezonde courgette boter Dit heerlijke recept vonden wij op de site van Urban Superchefs. Deze boter – of eigenlijk een spread – zit namelijk boordevol met courgette en is ook nog eens supersnel klaar. Lekker voor op toast bij je ontbijt of lunch. Heerlijk met bijvoorbeeld...

DADELSTROOP

DADELSTROOP Lekker bij recepten zoals koek, cake en taart, op pannenkoeken en op brood (met geitenkaas). Voor een klein beetje dadelstroop heb je nodig:      10 dadels (met of zonder pit en biologisch)     5 eetlepels (5×15 ml) water    ...

5 MINUTEN AARDBEIEN-RABARBERJAM

RAW, VEGETARISCH, SUIKERVRIJ EN MEUKVRIJ Ik ben eigenlijk niet zo’n zoetekauw maar mijn kinderen zijn gek op alles wat zoet is. Aangezien wij suikervrij eten maak ik alle zoete tussendoortjes zelf. Natuurlijk mogen ze een snoepje van oma en eten ze lekker mee met de traktaties op school. Thuis...

CHOCOPASTA VAN KOKOSOLIE, CACAO EN YACON/ HONING

Je kunt zelf een waanzinnige gezonde chocolade-pasta maken, met topingrediënten.  NODIG kokosolie (rauwe) cacao yaconsiroop/honing BEREIDING 200 g kokosvet smelten 3 eetlepels honing toevoegen met flink wat cacao. Gewoon steeds blijven proeven totdat je het lekker vindt. De...

BABA GHANOUSJ

Dit gerecht is populair in het Midden-Oosten. Het kan afgedekt in de koelkast worden bewaard. Tahin is een pasta gemaakt van geroosterd sesamzaad; verkrijgbaar in natuurwinkels.   Voorbereidingstijd: 20 minuten Bereidingstijd: 20 minuten Voor 6-8 personen   WAT HEB JE NODIG? 2...

PITTIGE HARISSA SPREAD

Harissa is een Tunesische pittige rode saus die gemaakt is van onder meer, tomaten, komijn, koriander en knoflook. Neem dit heerlijke gerecht mee naar het strand en dip komkommer, wortel en bleekselderij er in. WAT HEB JE NODIG?   1 kop zongedroogde tomaten (geweekt) ¼ kop...

GEKRUIDE GEITENKAAS

Heerlijk romige geitenkaas. Zo gemaakt en lekker op mini-rijstwafels en plakjes komkommer. Serveer het op een verjaardag en iedereen zal ervan smullen. Mijn man houdt niet van geitenkaas maar deze combinatie vond hij super lekker! INGREDIËNTEN   2 rolletjes zachte geitenkaas 1 rode...
1 | 2 >>