3 DUBBELE STEVIGE TOMATENSOEP

08-11-2016 16:42

Een soep bomvol anti-oxidanten. Een heerlijk verwarmende dikke tomatensoep voor de koude dagen.

Wat heb je nodig?

  • ghee of kokosolie om in te bakken
  • 3 rode uien, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
  • 1,5 cm verse gember, in plakjes gesneden
  • 2 flinke wortels verse kurkuma, in plakjes gesneden
  • 3 middelgrote winterpenen, in plakjes gesneden
  • 15 gedroogde tomaten, vooraf weken in water en in reepjes snijden
  • 6 verse tomaten, in vieren
  • 700 ml water
  • 2 bouillonblokjes (gistvrij, natuurwinkel)
  • 1 tl tijm
  • 750 ml passata (tomatensaus)
  • ½ chilipeper, in kleine stukjes gesneden (of een snuf chilipoeder)
  • zwarte peper en (Keltisch- of Himalaya)zout naar smaak

 

 

BEREIDING

 

  1. Uien glazig bakken, knoflook, gember en kurkuma even meebakken.
  2. Winterpeen toevoegen en kort meebakken.
  3. Gedroogde tomaten en verse tomaten toevoegen.
  4. Voeg water en bouillon toe en laat 15 minuten koken.
  5. Pureer alles met een staafmixer.
  6. Voeg tijm, passata en chilipeper toe, nu niet meer laten koken.
  7. Voeg naar smaak peper en zout toe, of eventueel nog wat bouillon.
  8. Mijn kinderen willen altijd wat honing (1 tl)  in deze soep. Appelmoes(1 el)  kan trouwens ook prima.