AARDAPPEL ANDERS

14-09-2016 10:06

Aardappel Anders is een ovensaus in een potje dat vol zit met E-nummers. Met dit recept maak je een heerlijke ovenschotel met zelfgemaakte Aardappel Anders. Een veel lekkerdere variant, die bestaat uit verse ingredi├źnten. Voeg er verder wat kipfilet, spekblokjes, rode paprika en champignons aan toe en je hebt een hartstikke lekker avondmaaltje.

 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  •     400 gram gekookte aardappelen (gebruik een restje)
  •     Evt vlees zoals gehakt of kipfilet (200 gram)
  •     1 grote ui (of 2 kleine)
  •     1 grote teen knoflook
  •     2 eetlepels speltbloem of tapioca
  •     500 ml amandelmelk, bouillon (of een combinatie)
  •     400 gram groente naar keuze (paprika, courgette, champignons)
  •     100 gram geraspte geitenkaas of 5 el edelgistvlokken (natuurwinkel)

 

Hoe doe je het precies?

  1.     Snijd de aardappelen in stukjes, of schijfjes en kook ze dat ze net gaar zijn.
  2.     Bak het vlees in de koekenpan en snijd ondertussen de ui en de knoflook.
  3.     Voeg de ui toe aan het vlees en bak totdat deze zacht is.
  4.     Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
  5.     Voeg de groente toe en bak de groente gaar (maar nog wel knapperig).
  6.     Bestrooi het vleesmengsel met 2 eetlepels bloem.
  7.     Roer goed en laat de bloem ongeveer 3 minuten meebakken.
  8.     Voeg de amandelmelk en/of  bouillon, kaas of edelgistvlokken toe en roer goed.
  9.     Laat alles lekker koken tot een mooie saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
  10.     De aardappels in een beboterde ovenschaal leggen en de saus erover gieten, of eerst de saus en dan de aardappels.
  11.     Zet de schaal in de oven en bak zo'n 15 minuten op 160 graden.

    Eet smakelijk!