BLOEMKOOLRIJST MASALA MET GEHAKT

17-04-2015 17:52

Wel ‘rijst’ maar geen granen

Vandaag heb ik een heerlijk recept bedacht dat ik graag met jullie deel. Bloemkool ‘rijst’ met masala en salade. Het gerecht is helemaal vrij van granen want de bloemkool wordt in dit recept gebruikt als rijstvervanger. Je hakt de bloemkool fijn tot het dezelfde structuur heeft als rijst. De sla en het gehakt zorgen in dit gerecht voor een stevige bite.
Het eten was al op voordat ik er een foto van kon maken, maar deze foto komt aardig in de buurt. Het originele gerecht kleurt alleen wat roder/geler door de tomatensaus en kerrie.

INGREDIËNTEN 4 personen

 

  • 1 bloemkool
  • 500 gram gehakt
  • 1 flinke ui, gesnipperd
  • 1,5 pak tomatenblokjes in saus
  • 5 tomaten in stukken gesneden
  • 1 el kerrie
  • zout
  • 4 tenen verse knoflook, geperst
  • 0,5 fijngesneden vers pepertje
  • kokosolie
  • zwarte peper


INGREDIËNTEN SLA
 

  • 100 gram gemengde sla met rucola.
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • 1 bosui, in stukjes gesneden
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 el balsamico azijn


BEREIDING
 

  1. Was de bloemkool en snijd hem in roosjes. Doe de bloemkool in de keukenmachine. Hak het tot kleine stukjes zo groot als rijstkorrels.
  2. Snipper het uitje en bak dit in wat kokosolie tot dit glazig geworden is.
  3. Voeg 1 teen geperste knoflook toe en bak even mee.
  4. Voeg de bloemkool toe en roerbak in ongeveer 10 minuten beetgaar.
  5. Verhit 2 el olie in een koekenpan en rul het gehakt met 3 tenen geperste knoflook.
  6. Doe de kerrie en tomatenblokjes, de rode peper en de tomaten erbij.
  7. Zout en peper naar smaak toevoegen en met het deksel op de pan even laten koken.
  8. Sla in een kom doen, rode ui en bosui toevoegen. Voeg vervolgens olijfolie en azijn toe.
  9. Gemengde sla op de borden verdelen en daarop de bloemkoolrijst en het gehaktmengsel scheppen.