BOEKWEITWRAPS MET KIPFILET EN KNOFLOOKSAUS

17-04-2015 16:25

Ingrediënten voor 4 personen
 

  • 2 kopje(s) boekweitmeel
  • 1 biologisch eitje
  • water
  • 350 gram kipfilet (biologisch)
  • ½ komkommer in dunne plakjes
  • 1-2 tomaten in stukjes
  • 100 gr pijnboompitten
  • 1 snufje peper en zout
  • 1 krop ijsbergsla of andere bladgroente


Voor de boekweit wraps
 

  1. Doe 2 kopjes boekweitmeel, 1 ei in een kom en doe er wat water bij , roeren tot dat je een dun pannenkoekbeslag krijgt.
  2. De wraps bakken in kokosolie net als pannenkoeken. Ze worden niet echt bruin, maar ze moeten wel gaar zijn.


Voor de vulling
 

  1. Strooi peper over de kipfilet en bak de kipfilet in een koekenpan. Als de kipfilet gaar is haal je deze uit de pan en strooi je naar smaak wat zout over.
  2. Besmeer een wraps met zelfgemaakte knoflook-mayonaise, en doe wat fijngesneden sla over de wraps. Vervolgens leg je de in plakjes gesneden kipfilet erover heen dan de plakjes komkommer, stukjes tomaat en strooi de pijnboompitten erover.
  3. Rol de wrap op, eventueel bewaren in folie voor de volgende dag.

RECEPT KNOFLOOKSAUS

MAYONAISE MAKEN

  • 1 eigeel
  • 1 el citroensap
  • 1 el troebele appelazijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 snuf keltisch zeezout
  • 1 tl honing
  • 400 ml (koudgeperste) olie naar keuze 
  • Wat je zelf lekker vindt! Olijfolie vind ik zelf wat te overheersend, je kunt ook verschillende oliën mixen

BEREIDING

  1. Doe de eigeel met de citroensap, appelazijn, keltisch zeezout, mosterd en honing in de keukenmachine en begin met draaien.
  2. Voeg daarna druppel voor druppel de olie toe terwijl de keukenmachine blijft draaien. Dit kan enkele minuten duren.
  3. Langzaamaan zie je een stevige mayonaise ontstaan.
  4. Proef of de mayonaise op smaak is ,voeg er eventueel nog wat zout of mosterd bij en zet de machine nog even aan.
  5. Doe het in een gesteriliseerd potje en sluit het luchtdicht af.
  6. Laat het vervolgens een paar uur tot een nacht op de aanrecht staan en bewaar het vervolgens in de koelkast.

KNOFLOOKSAUS MAKEN

  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 250 milliliter geitenkwark
  • 250 gram zelfgemaakte mayonaise
  • 5 theelepels verse gehakte bieslook
  • 5 theelepels vers gehakte peterselie
  • 1 tl citroensap
  • peper
  • zout

BEREIDING

  1. Giet de kwark, mayonaise, knoflook, geknipte bieslook en peterselie in een kom en roer goed.
  2. Voeg zout en peper toe en roer het geheel tot een gelijke massa.
  3. Laat een uurtje afgedekt intrekken in de koelkast.