CHINESE TOMATENSOEP

30-11-2015 15:36

VOL MET ANTIOXIDANTEN

Wil je een hele uitgebreide rijsttafel neerzetten dan kan deze soep niet ontbreken!

  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, in kleine stukjes gesneden
  • 3 cm verse gember, geschild en kleingesneden
  • 10 cm verse kurkuma(dunne wortel e.a. 5 cm dikke wortel), geschild, kleingesneden of ½ el kurkumapoeder of 1 el kurkumapasta
  • 1 zoete aardappel, geschild, in stukjes
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1, 5 kilo tomaten, in vieren
  • 1 el ghee/kokosolie
  • 1 afgestreken tl ketoembar
  • 1 afgestreken tl djahé
  • zwarte peper naar smaak
  • 2 zoete appels, in stukjes
  • 1,5 liter bouillon (groente of kip)
  • 2 eieren, geklutst
  • 2 handjes tauge

BEREIDING

  1. Eerste 4 ingrediënten 10 minuten op laag vuur aanfruiten, laat het niet bruin worden.
  2. Voeg blokjes zoete aardappel toe en nog eens 5 minuten meebakken
  3. Ketoembar, djahé en zwarte peper toevoegen, paar minuten meebakken
  4. Tomatenpuree toevoegen kort meebakken
  5. Tomaten toevoegen, 5 minuten meebakken
  6. Appels en 1,5 liter bouillon toevoegen
  7. Breng het water aan de kook en laat 20 minuten doorkoken.
  8. Bak geklutste eieren en snijd in reepjes en toevoegen aan soep.
  9. Tauge overgieten met heet water en toevoegen aan soep.
  10. Serveer uit en voeg evt. wat honig toe om het zoeter te maken
  11. Lekker met zelfgemaakte salade, brood en bruchette.