GEROOSTERDE KIPPENDIJENFILETS MET GEPLETTE AARDAPPELEN EN TOMATEN

17-04-2015 16:05

Een heerlijk eenpansgerecht uit de oven. Wij hebben het gegeten met een groene salade, rucolamelange.

INGREDIENTEN

  •     800 gram nieuwe aardappelen met schil
  •     8 kippendijfilets
  •     600 gram cherry- en/of trostomaten
  •     Kokosolie
  •     Zeezout
  •     Zwarte peper
  •     Bosje verse oregano
  •     4 eetlepels kokosolie
  •     Balsamico-azijn
  •     Groene sla, bv rucola slamelange

 

BEREIDING

 

  1. Boen de aardappelen schoon en kook ze in kokend gezouten water gaar.
  2. Terwijl de aardappelen koken gaan we de kippendijfilets bakken.
  3. Snij de kippendijfilets in stukken en smeer ze in met kokosolie (gesmolten) en bestrooi met peper en zout. Bak ze 10 minuten in een koekenpan om en om bruin.
  4. Verwarm de oven voor op 180º C.
  5. Snij de tomaten met een scherp mesje in, zodat straks het velletje gemakkelijk verwijderd kan worden. Leg de tomaten in een grote kom en giet er zoveel kokend water op totdat ze onder staan. Laat ze gedurende 1 minuut in het hete water staan. Giet ze daarna af in een vergiet en laat ze iets afkoelen. Zodra ze wat afgekoeld zijn de velletjes verwijderen.
  6. Zodra de aardappelen gaar zijn, afgieten in een vergiet en uitspreiden op een keukenplank of groot bord. Laat ze iets afkoelen. Druk de aardappelen één voor één ietwat plat met je duim.
  7. Meng de aardappelen, de tomaten en de kip en doe ze in één  laag in een grote ingevette ovenschaal.
  8. Hak de oreganoblaadjes fijn en doe ze in een kom samen met wat versgemalen peper en zout. Voeg 4 eetlepels kokosolie (gesmolten) en een scheut balsamicoazijn toe. Goed roeren. Sprenkel het geheel over het aardappelmengsel. Hussel alles nog even voorzichtig door elkaar. Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en bak in 40 minuten lekker bruin en krokant.
  9. Serveer met groene sla, bv rucolamelange. Breng de aardappelen eventueel nog op smaak met wat zeezout

Eet smakelijk!