GEVULDE AUBERGINE (TURKIJE)

17-04-2015 16:23


Ingredi├źnten voor 2-4 personen

 

  • 2 aubergines
  • 150 gr rundergehakt
  • 1 ui in stukjes
  • 1 potje gepelde tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 1 groene paprika in kleine stukjes
  • verse peterselie
  • kokosolie om te bakken


BEREIDING
 

  1. Was de aubergines en snij de schil om de centimeter als een zebra. Dus schil een centimeter breed af en laat daarna een centimeter schil zitten, etc.
  2. Snij de aubergines in de lengte doormidden.
  3. Bak de aubergines aan alle kanten met olie.
  4. Doe de 4 stukken gebakken aubergines in een ovenschaal.
  5. Snij de binnen kant van de aubergines in en maak een ruimte voor de saus.
  6. Bak het gehakt en strooi er zwarte peper over. Voeg fijn gesneden ui, knoflook, en de paprika toe.
  7. Haal de gepelde tomaten uit hun vocht . Snij ze in stukjes. Voeg de gesneden, gepelde tomaten toe aan het gehakt. Het vocht van de tomaten water bewaar je voor later.
  8. Laat het geheel ongeveer 5 minuten sudderen.
  9. Voeg gesnipperde peterselie bij het mengsel.
  10. Vul de aubergines met het gehaktmengsel.
  11. Doe plakjes tomaat en courgette op de gevulde aubergines.
  12. Schep vocht van de gepelde tomaten uit het potje op de aubergines.
  13. Doe de schaal in de oven voor ongeveer 30 a 45 minuten op 180 graden.