INDIASE LINZENSOEP

16-11-2016 09:40

Een geurige Indiase Dahl. Dat is een linzensoep op basis van rode linzen. Lekker, pittig én voedzaam en bovendien snel te bereiden.

Geniet van een kop geurige soep die meteen je buik verwarmt. Heerlijk voor bij deze regenachtige dagen. Hier krijg je het lekker warm van

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
  • 2 cm kurkuma wortel, met schil in plakje gesneden
  • 1 tl djahe
  • 1 tl komijn
  • snuf chilipeper (of ½ verse rode peper)
  • 1 tl garam masala
  • ¼ courgette, in blokjes
  • 150 gr rode linzen (gewassen)
  • 750 ml bouillon
  • 2 blaadjes laurier (inscheuren)
  • 1 fles passata (750 ml)
  • peper en zout
  • ghee of kokosolie om in te bakken
  • evt kwark

 

 

Zo maak je het

 

  1. Bak de eerste 3 ingrediënten in olie.
  2. Voeg vervolgens de kruiden toe en roer goed door.
  3. Voeg courgette, laurier, linzen en bouillon toe en laat 15-20 minuten doorkoken.
  4. Haal laurierblaadjes eruit en mix alles met een staafmixer tot een romige massa.
  5. Voeg passata toe.
  6. Voeg evt. nog wat water toe als je de soep te dik vindt.
  7. Laat de soep niet meer koken.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Schep de soep in kommen en voeg eventueel nog 1 el kwark toe.