KRUIDIGE GEHAKTBALLETJES MET PETERSELIE

17-04-2015 17:07


Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten voor 4 personen

 

  • 500 gram (lams)gehakt
  • 3 teentjes knoflook (gehakt)
  • schil van 1 bio citroen, fijn geraspt
  • 1 eidooier
  • 2 tl komijn poeder(djinten)
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 tl gedroogde munt
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 700 gram bio tomatensaus
  • 60 gram peterselie, fijngesneden
  • 4 tomaten in stukjes
  • 200-400 gram bio zilvervliesrijst of quinoa


voor wat meer groente; nog 1 paprika (rood) en 1 courgette in stukjes snijden en toevoegen wanneer de balletjes gaar zijn.

BEREIDING

  1.  
  2. Vermeng het gehakt met knoflook, citroenschil, eierdooier, komijn, oregano, munt, zout en peper
  3. Vorm er met bevochtigde handen balletjes van
  4. Verhit de olie in een stalen koekenpan op middelhoog vuur
  5. Braad de balletjes ca. 8 minuten. Giet overtollig vet uit de pan (evt. groente toevoegen en kort meebakken)
  6. Voeg de tomatensaus toe en laat het zachtjes 5 minuten koken
  7. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  8. Dompel de koriander blaadjes vlak voor gebruik onder in koud water en centrifugeer deze om het overtollige water af te schudden. Zo behouden ze langer hun aroma.
  9. Voeg net voor het opdienen de koriander en tomaat toe aan de saus


‘Lekker als hoofdgerecht maar ze doen het ook goed op een feestje’.