NASI GORENG MET KIP

17-04-2015 16:56


Uitje, knoflook, pepertje, korianderzaad, gemberpoeder, laos en komijnzaad even de staafmixer erop en je hebt je eigen nasi boemboe!

Ingrediënten voor 5 personen

 

  • 400 gram biologische zilvervliesrijst
  • 1 a 2 prei(en)
  • 200 gram wortels
  • ½ of ¼ witte kool gesneden
  • 100 gram taugé
  • 1 rode peper
  • 2 grote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 theelepel gemalen koriander
  • 2 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen gemberpoeder
  • 1 theelepel gemalen laos
  • 1/2 tl trassiepoeder (van het merk flower brand, die heeft geen extra toevoegingen)
  • kokosolie
  • 300 gram biologische kipfilet
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels kikkoman ketjap (of meer naar smaak)



BEREIDEN

  1. Kook de rijst gaar met wat zout. Giet de rijst af en spoel deze af met koud water. Laat de rijst goed uitlekken in een vergiet boven de wasbak.
  2. Was de prei en wortel en snijd ze in stukjes. Snipper de ui, verwijder de pitjes uit de rode peper en snijd deze ook in stukjes. Pel de knoflook en snijd deze in grove stukken.
  3. Doe de ui, knoflook, rode peper, komijn en koriander, gemberpoeder, trassi en laos in een kom en pureer alles met een staafmixer tot een lichtbruine pasta.
  4. Verhit een bodempje olie in de wok en bak hierin de pasta goudbruin.
  5. Voeg nu de kipfilet toe aan de pasta en bak het tot het gaar is.
  6. Bak nu ook de prei, wortel en kool mee voor enkele minuten.
  7. Voeg de rijst toe en schep deze goed door het mengsel.
  8. Als alles goed vermengd is voeg de taugé toe en roer deze door de rijst.
  9. Klop de eieren los met de ketjap en roer het eimengsel door de nasi.
  10. Roer alles goed door tot het ei gestold is.


Tip
Door de rijst af te laten koelen kan je deze beter bakken.