OOSTERSE CURRYSCHOTEL MET POMPOEN

17-04-2015 17:45
 

Serveer deze curry met gestoomde bloemkool, quinoa en een frisse salade

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 40 minuten
Voor: 2 personen


INGREDIENTEN

 

  • 500 gr kipfilet, in blokjes
  • 2 eetlepels kokosolie of olijfolie
  • zout en peper
  • 1 rode peper, kleingesneden
  • 3 kleine uien, grof gesneden
  • 3 tenen knoflook, gevijzeld
  • 350 gram pompoen
  • 70 gr tomatenpuree
  • 2 el kurkuma
  • 1 kruidnagel
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 blokje bouillon (gistvrij)
  • 400 ml water
  • verse koriander, ter garnering


BEREIDING
 

  1. Bestrooi kipfilet met zout en peper, bak ze kort in de olie tot ze gaar zijn
  2. Goed doorroeren en de kip in een schaaltje doen
  3. Fruit ui en bak knoflook en peper even mee
  4. Snij de pompoen in stukjes van 1 cm en bak dit 5 minuten mee
  5. Voeg kurkuma, kaneel, koriander, kruidnagel en tomatenpuree toe
  6. Schenk water erbij en kruimel het bouillonblokje erin
  7. Laat alles 15 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan
  8. Voeg de kip bij de curry en laat het nog 5 minuten zachtjes pruttelen
  9. Halverwege even doorroeren
  10. Garneer met koriander of peterselie