PITTIGE KOOLPAKKETJES

17-04-2015 17:42


Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 10 minuten
Voor: 3 personen


INGREDIËNTEN

 

  • 1 spitskool
  • 2 kleine uien, gesnipperd
  • 1 courgette, in kleine stukjes
  • 1 prei, in kleine reepjes
  • ½ citroen, uitgeperst
  • 300 gram gehakt
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 140 gram tomatenpuree
  • 3 tenen knoflook
  • ½ bouillonblokje, gistvrij
  • 1 rode peper, in dunne reepjes
  • zout
  • zwarte peper
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl kerriepoeder
  • olijfolie/kokosolie


BEREIDING
 

  1. Snij de onderkant van de spitskool eraf zodat de bladeren makkelijk loslaten
  2. Haal één voor één de spitskoolbladeren eraf en kook 2 minuten in ruim water. Bladeren goed laten uitlekkenBreng water aan de kook met het bouillonblokje. Wanneer het water kookt de citroensap toevoegen en de rijst hierin gaarkoken.
  3. Rijst afgieten maar de bouillon opvangen in een pan. Die heb je later nog nodig
  4. Bak de knoflook, peper en ui enkele minuten in olie en doe het gehakt erbij
  5. Als het gehakt gaar is de prei en courgette kort meebakken
  6. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak kort mee
  7. Kruid het gehaktmengsel met zout, peper, kurkuma en kerriepoeder
  8. Mix de rijst met het gehaktmengsel
  9. Leg het gehakt-rijstmengsel vervolgens op de koolbladeren en vouw er stevige pakketjes van Leg ze in een braadpan met de rest van de bouillon en smoor ze in 10 minuten gaar, met de deksel op de pan. Je kan de pakketjes ook stomen.