SIMPELE TOMATENSOEP

12-04-2015 16:44

Dit recept voor verse tomatensoep is de meest simpele versie die je maar kunt bedenken. Wees dus vrij om te variëren, voeg bijvoorbeeld gehaktballetjes, gebakken reepjes ei of kipfilet toe.
Tomaten zijn enorm gezond en helemaal als ze gekookt zijn.

WAT HEB JE NODIG?

 

  • 10 tomaten in vieren gesneden
  • 60 gr tomatenpuree
  • 250-350 gram (diepvries)groente
  • 1 liter groentebouillon (zonder gist)(natuurwinkel)
  • 3 laurierblaadjes
  • eetlepel olijfolie/kokosolie
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • tijm
  • basilicum
  • peterselie
  • peper en zout
  • scheutje amandelmelk-sojamelk of rijstmelk


BEREIDING

  1. Fruit de ui en knoflook in de olie, doe de tomatenpuree erbij en vervolgens de tomaten .Daarbij doe je de tijm, basilicum, laurierblaadjes, peper en zout.
  2. Wanneer de tomaten tijdens het koken dreigen ‘droog’ te koken, kun je de bouillonalvast beetje bij beetje bijschenken.
  3. Na ongeveer 20 minuten schenk je de (rest van de) bouillon erbij en laat dit samen even met de tomaten laten koken.
  4. Haal de laurierblaadjes eruit en mix alles met de blender.
  5. Haal de soep eventueel door een zeef om de pitjes en schilletjes te verwijderen.
  6. Voeg de biologische (diepvries)groente toe, zorg ervoor dat de soep niet kookt.

7)Na 10-15 minuten voeg je de peterselie en amandelmelk toe. Serveer de soep uit. Eet smakelijk!