STOOFSCHOTEL

17-04-2015 17:13


Stoofvlees kun je de volgende dag heel goed opwarmen. Vaak smaakt het dan nog lekkerder omdat de aroma's van de verschillende ingrediënten in het vocht trekken. Je kunt een stoofpot dus zelfs de dag van tevoren maken. Doe het stoofvlees de volgende dag terug in een pan en verwarm het al roerend totdat het goed heet is.

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 1,5 uur

INGREDIENTEN

 

  • 750 gram rundvlees, in blokjes
  • 250 ml rode wijn marinade*(rode wijn, knoflook en ahornsiroop)
  • 2 eetlepels olijfolie/kokosolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • ¼ bouillonblokje (gistvrij-natuurwinkel)
  • 125 ml water
  • 250 gram champignons, in blokjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel oregano
  • rijstmeel
  • zout

 

BEREIDING

  1. Doe het vlees met de marinade in een kom. Laat het 30-40 minuten marineren.
  2. Verhit de olie in een ruime pan op middelhoog vuur. Voeg de uiensnippers toe en bak 2 minuten. Voeg het vlees toe en bak het geheel op hoog vuur 5 minuten.
  3. Giet de resterende marinade erbij en voeg de bouillon, water, champignons, tomatenpuree, laurierblaadjes en oregano toe.
  4. Laat het geheel zachtjes met het deksel op de pan 1 uur sudderen.
  5. Bind de saus als deze te dun lijkt, met rijstmeel en verwarm al roerend tot de saus begint te binden. Breng eventueel op smaak met wat zout.
  6. Serveer met gekookte aardappels en rode kool.


*Maak de marinade door 125 ml rode wijn in een pan te verwarmen met 6 eetlepels ahornsiroop en 8 tenen knoflook. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.