TAUGE SOEP

20-06-2015 21:01

Soep van taugé klinkt misschien bijzonder, maar eigenlijk kan je van bijna iedere groente wel soep maken. Combineer het met de juiste smaken en gebruik de goede hoeveelheden en je hebt een heerlijke soep. Deze taugé soep is een lichte soep, waarbij je de taugé pas op het laatst toevoegt. Hierdoor blijft de taugé knapperig en behoudt het zijn voedingsstoffen. Taugé ofwel de sojascheut is een ontkiemde mungboon en bevat onder andere veel vitamine B, C en ijzer. Taugé is een kiemgroente en wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken en bijvoorbeeld in loempia’s. Maar je kan veel meer met taugé! Bij deze snelle taugé soep beginnen we met een prei, kerriepoeder en een beetje roomboter. Vervolgens voegen we water en bouillonpoeder toe.

Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal personen: 4

 

WAT HEB JE NODIG?

  • Taugé - 200 gram
  • Prei - 1
  • Bouillon - 1 liter water + bouillonpoeder
  • Roomboter - klontje
  • Kerrie - 1 theelepel
  • Peper - naar smaak

 

BEREIDING

  1. Snij de prei in ringen en was goed
  2. Zet een soeppan op het vuur en bak de prei met een theelepel kerrie en een klontje roomboter 3 minuten zachtjes aan
  3. Vul de waterkoker met een liter water en vul aan
  4. Voeg het hete water toe aan de prei en laat 5 minuten zachtjes koken, voeg naar smaak peper toe
  5. Zet het vuur uit en roer 3/4 van de taugé door de soep, gelijk opdienen
  6. Leg nu nog wat koude taugé in de soep

Bron voedzaam en snel