TIKA MASALA

17-04-2015 16:50

Een heerlijk currygerecht met kipfilet. Voor de vegetariërs kan je dit in plaats van kipfilet ook met bonen bereiden.

Ingrediënten: Voor 2 personen

 

  • 2 grote uien
  • 2teentjes knoflook
  • 1 stuks verse gember (stukje van ongeveer 2 cm.)
  • 1 kwart pompoen of 1 grote winterwortel
  • 1 rode paprika
  • 5 tomaten
  • 8 blaadjes verse koriander
  • 1 theelepel(s) gemalen komijn
  • 2 eetlepel(s) kurkuma
  • 2 theelepel(s) kaneel
  • 200 gram biologische kipfilet
  • 2 eetlepel(s) kokosolie
  • 0.5rode peper


BEREIDING
 

  1. Snijd de uien in stukjes.
  2. Doe de kokosolie in de pan en doe de uien erbij zodra de kokosolie is gesmolten. En laat dit op een laag vuur glazig worden.
  3. Snijd ondertussen de gember en knoflook fijn en doe deze bij de uien en laat eten mee bakken. Verwijder uit de rode peper de zaadlijst en hak het heel fijn en voeg toe bij de uien.
  4. Snijd de pompoen en paprika in kleine stukjes en doe deze bij het uienmengsel. Laat vijf minuten even zachtjes bakken, doe dan de kurkuma, kaneel, komijn en in stukjes gesneden tomaten erbij. En laat deze met de deksel op de pan zachtjes pruttelen ongeveer 15 minuten.
  5. Bak ondertussen in een andere pan de in stukjes gesneden kipfilet en voeg deze als ze gaar zijn bij het uien/tomatenmengsel. Snijd de koriander fijn en doe deze ook bij het mengsel en laat dan nog vijf minuten heel zacht pruttelen. Voeg naar smaak zout en peper toe.


Lekker met zilvervliesrijst of quinoa en een komkommer/tomatensalade.