ZOET EN KOEK

MUESLI REPEN MET NOTEN EN ZADEN

  Deze mueslirepen, een gezonde en voedzame snack, zijn een topfavoriet van ons gezin. Probeer je eigen muesli te maken in plaats van in de winkel te kopen.   NODIG: 175 gram dadels zonder pit, fijngemalen 125 gram havermout 10 gram sesamzaad 10 gram...

BOTERKOEK

Recept boterkoek met kokosbloesemsuiker   Deze boterkoek is vrij van geraffineerde ingrediënten. Bereidingstijd is een kwartier plus 20 minuten in de oven.   Ingrediënten 250 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 ei 150 gram kokosbloesemsuiker 1 mespunt vanillepoeder 180...

GEZONDE LION

WAT HEB JE NODIG? (voor 12 stuks)   6 rijstwafels 60 gram havermout 40 gram gemengde walnoten, grof gehakt 40 gram pecannoten, grof gehakt 125 gram notenpasta 3 el honing 100 gram pure chocola, minimaal 70% cacao     En zo doe je...

HARTIGE CAKE MET UI, GEITENKAAS EN EDELGIST

Een heerlijke smeuïge cake met verse rozemarijn, tijm, ui geitenkaas en edelgist. Lekker als bijgerecht of als snack voor de avond.   Voor 1 cake: 150 gr speltbloem 150 ml melkkefir (natuurwinkel) 2 eieren 3 tl wijnsteenzuurbakpoeder 2 uien, gesnipperd 2 teentjes...

PEPERMUNT BOUNTY BROKKEN

Voor 6 enorme of 24 kleine bounty blokjes   Voor de bodemlaag 140 gram gemengde noten (ongebrand en ongezout) 60 gram kokosrasp 75 gram medjouldadels, ontpit 1 el (rauwe) cacaopoeder snuf zout ½ tl vanille aroma 2 el yaconsiroop of honing 2 el water   Voor de bountylaag 1 cup...

CROSTATA: ITALIAANSE JAMTAART

Vanavond bakte ik een aloude favoriet: la crostata, een simpele Italiaanse taartbodem die je met jam vult en in de oven bakt. In Italië wordt het meestal als dessert gegeten. De varianten met kersen- en abrikozenjam zie je er het meest. Dit is mijn favoriet tot nu toe. Maak de crostata het liefst...

PANNA COTTA TAART MET KOKOSMELK, CITROEN EN ANANAS

(voor kleine springvorm 16cm) Ingrediënten Voor de bodem: 145 gram gemengde noten (ongebrand) 150 gram dadels 2 theelepels kokosolie, gesmolten 50 gram kokosschilfers   Voor de kokos panna cotta: 400 ml kokosmelk 4 el yaconsiroop 1 stengel sereh, een paar keer gekneusd 1/2...

KOKOSMACRONEN

Makkelijk zelf te maken kokosmakronen met ahornsiroop in plaats van suiker WAT HEB JE NODIG ? 2 eiwitten 60 ml ahornsiroop Snuf Keltisch zeezout 150 gram kokosrasp 5 druppels vanille essence (de echte, van de biologische winkel) BEREIDING Kluts de eiwitten en de ahornsiroop met een...

ROMIGE CUSTARD

Meestal wordt custard gebruikt als een nagerecht, maar het wordt ook gebruikt voor het maken van pudding en andere soorten gerechten.  Custard wordt ook regelmatig toegepast in gebak. WAT HEB JE NODIG? 500 ml kokosmelk 8 eidooiers (bewaar de eiwitten voor pannenkoekjes of...

MOKKA NOTEN BLOKJES

Een plaatkoek met daarop een heerlijke caramellaag met walnoten en bovenop een laag donkere chocolade. Ingrediënten VOOR DE BODEM 225 gr speltbloem 1 tl wijnsteenzuurbakpoeder 5 el yaconsiroop 150 gr kokosolie 1 tl koffie-essence VOOR DE VULLING 300 ml kokosmelk of amandelmelk 100 gram...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>