BROOD EN BROODVERVANGERS

AMANDEL KANEELBROODEJS

Amandel-Kaneelbroodjes   Doe de ingrediënten in een kom en meng alles goed. Zet het even aan de kant.    Broodjes: 250 gram amandelmeel 50 gram kokosrasp 1/2 tl wijnsteenzuurbakpoeder 1/4 tl Keltisch zeezout 3 flinke tl kaneelpoeder 50 ml zacht...

ZOETE AARDAPPELPANNENKOEKEN

NODIG   100 gr zoete aardappel, in blokjes en daarna 7 minuten gaar gekookt 50 gr boekweitmeel 100 ml amandelmelk 1 ei snuf zout en peper 1 tl wijnsteenzuurbakpoeder   BEREIDING   Prak de aardappels met een vork fijn. Voeg alles bij elkaar en...

PEER POMPOENCRUMBLE

NODIG 40 gr notenix 60 gr speltbloem 25 gr havermout 30 gr kokosbloesemsuiker 50 gr roomboter 2 stevige handperen, geschild en in stukjes 75 gr gedroogde abrikozen, ongezwaveld en in reepjes 400 gr pompoen, in blokjes 2 el koek- en speculaaskruiden   BEREIDING   Verwarm...

BANANENCAKE MET ROZIJNEN EN CHOCOLADE

  Maak een lekkere bananencake met stukjes chocolade zonder bloem, toegevoegde suiker of melk! Een makkie om te maken, lekker en gezond...   De ingrediënten: 250 gram havermout 4 rijpe bananen 4 eieren 1 el wijnsteenzuurbakpoeder flinke dessertlepel kaneel 200...

RUSTIEK BIERBROOD MET VIJGEN EN KAAS

    Een zalig zondig recept voor het weekend!   Wil je echt eens een bijzonder brood bakken dan is dit een aanrader. Rustiek van uiterlijk en ouderwets gebakken in de oven. Je hebt wat geduld nodig voordat je brood klaar is omdat het deeg twee keer moet rijzen maar het is het...

VEGAN APPEL CRANBERRY CAKE

  Ingrediënten 250 gr havermout (glutenvrije) 3 appels, geschild en in stukken 30 gram cranberrys, geweld 40 gram dadels, in stukjes gesneden en geweld 30 gr kokosolie of roomboter, gesmolten 1 el chiazaad  2 el lijnzaad 1 tl vanillepoeder 2 el...

NOTENBROOD MET ZADEN & PITTEN

      Maak een heerlijke noten-zadenbrood voor in de lunchbox. Let op de stand van de oven. Zet de oven niet te heet dat is zonde van de gezonde vetzuren     NODIG Voor 1 brood   200 g notenmix (rauw) 100 g sesamzaad 100 g zonnebloempitten 50...

APPELTAART HAVERMOUT MUFFINS

        Dol op muffins, maar je wilt een gezondere variant maken? Probeer deze maar eens. Ze zijn erg voedzaam en gezond.     NODIG VOOR 14 MUFFINS 250 gram havermout 1 tl wijnsteenzuurbakpoeder snufje zout 2 el gesmolten roomboter 140...

KASTANJEBROOD UIT FRANKRIJK

      Zelf brood bakken doen we steeds vaker. En niet alleen omdat de geur van versgebakken brood zo verrukkelijk ruikt. Er zijn verschillende manieren om brood te bakken, ditmaal gebruiken we kastanjemeel. Het is lichtzoet van smaak, glutenvrij en perfect om mee te bakken. Omdat...

SANDWICH AVOCADO, NORI, SESAM EN ALFALFA

Ingrediënten, voor 2 sandwiches 4 sneetjes YAM desembrood 2 norivellen (die al geroosterd zijn), in smalle reepjes geknipt 1 (Hass-)avocado, in dunne plakjes handje alfalfa 2 el ongeroosterd sesamzaad, in een koekenpan geroosterd 2 el sesamolie 2 el...
1 | 2 | 3 | 4 >>