3 DUBBELE STEVIGE TOMATENSOEP
08-11-2016 16:42
Een soep bomvol anti-oxidanten. Een heerlijk verwarmende dikke tomatensoep voor de koude dagen.
Wat heb je nodig?
-
ghee of kokosolie om in te bakken
-
3 rode uien, fijngesneden
-
3 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
-
1,5 cm verse gember, in plakjes gesneden
-
2 flinke wortels verse kurkuma, in plakjes gesneden
-
3 middelgrote winterpenen, in plakjes gesneden
-
15 gedroogde tomaten, vooraf weken in water en in reepjes snijden
-
6 verse tomaten, in vieren
-
700 ml water
-
2 bouillonblokjes (gistvrij, natuurwinkel)
-
1 tl tijm
-
750 ml passata (tomatensaus)
-
½ chilipeper, in kleine stukjes gesneden (of een snuf chilipoeder)
-
zwarte peper en (Keltisch- of Himalaya)zout naar smaak
BEREIDING
-
Uien glazig bakken, knoflook, gember en kurkuma even meebakken.
-
Winterpeen toevoegen en kort meebakken.
-
Gedroogde tomaten en verse tomaten toevoegen.
-
Voeg water en bouillon toe en laat 15 minuten koken.
-
Pureer alles met een staafmixer.
-
Voeg tijm, passata en chilipeper toe, nu niet meer laten koken.
-
Voeg naar smaak peper en zout toe, of eventueel nog wat bouillon.
-
Mijn kinderen willen altijd wat honing (1 tl) in deze soep. Appelmoes(1 el) kan trouwens ook prima.