DE INVLOED VAN GELUID

16-04-2017 18:26

 

Als je er van uitgaat dat alles energie is dan is het makkelijk te begrijpen dat geluid ook energie is wat invloed heeft op je energie lichamen. Bijvoorbeeld. Je bent aan het winkelen en je hoort in een winkel muziek waar je lichaam van wil bewegen omdat je heupen vinden dat het dansbaar is loop je met een enigszins swingende tred nog een rondje door de winkel. Hoor je muziek die je vanzelf laat meezingen dan loop je zelfs meerdere rondjes om te kijken of er echt niet iets leuks hangt.


Waarom vinden we de ene zanger of zangeres geweldig mooi zingen en komt het geluid van de ander niet bij je binnen. Marco Borsato is hier een goed voorbeeld van. De trilling van zijn stem komt bij de een vol binnen in het hartchakra en bij de ander gebeurt er niets. Dat zegt niets over zijn vocale kwaliteiten maar over de trilling van zijn stem. Ieder mens heeft zijn eigen resonantie of trilling. Daarom komt zo’n stem bij iedereen op zijn eigen manier binnen.


Een ander voorbeeld is als je snoezel muziek hoort terwijl je heel druk bezig bent, irriteert dat. Je tempo van werken past niet bij het tempo van de muziek. Andersom, als je wilt rusten en ontspannen past drukke muziek niet bij je en heb je zoiets van “zet die herrie uit” Terwijl je nog zo leuk heb lopen schoonmaken op deze zelfde muziek. De trilling van je lichaam wordt dus beïnvloed door klank dus ook muziek en zang.

 

De Tibetaanse monniken, maar ook in andere culturen,  hebben het fenomeen klank al eeuwen doorgrond. Zij werken met bijvoorbeeld klankschalen om het lichaam te helen. De klank die ze voortbrengen gaat het lichaam binnen en reset de energie die verstoord is. Op die manier kunnen ze prachtige resultaten bereiken.
Ook je emoties kunnen door geluid worden beïnvloed. Je kunt blij worden van fluitende vogels. Ook stilte kan erg fijn zijn. De decibellen die een stad produceert geeft een constante belasting van je systeem. Als je dan ergens komt waar het stil is, voelt het alsof er een last van je afvalt. Je energieveld komt in een lagere trilling door de rustige omgeving. Andersom werkt ook.


Geluid is dus energie. Je stem brengt ook energie voort. Als je lief rustig praat tegen een kind wordt het rustig. Ga je heel druk en luid praten wordt het kind ook onrustig. Dat geld natuurlijk ook voor dieren. Als mensen tegen mijn hondje heel hoog en druk gaan praten wordt ze helemaal wild.

 

Bulderen en krijsen geeft hele lelijke energie af. Een lichaam bestaat voor een groot deel uit water. De watercellen zijn gevoelig voor geluid. Dus als je lichaam liefdevolle klanken hoort past het zich aan. Hoort je lichaam agressieve klanken dan komt het ook in die modus. Een prachtig boekje of website heeft Emoto. Die heeft foto’s gemaakt van watercellen die bevroren zijn nadat ze beïnvloed zijn door geluid. Hij heeft aangetoond hoe gevoelig we voor geluid zijn. Hoe ziekmakend het kan zijn. En hoe helend het kan zijn. Als je dus de hele dag in een negatieve sfeer moet leven wordt uiteindelijk je lichaam er ziek van.

 

Wordt je maar eens bewust van het effect van muziek op je lichaam. Hoe reageert het. Wat voel je bij voor jou lelijke muziek. Wat voel je bij mooie muziek. Waar voel je het. Wat gebeurt er in je lichaam. Ook de stem van mensen heeft invloed op je. De trilling van een stem kan je helemaal doen ontspannen maar ook mateloos irriteren. Dit merk je pas goed als je luisterboeken hoort. De een voelt lekker om naar te luisteren terwijl de ander bij “Hoofdstuk 1″ al stoppen moet omdat de stem vreselijk is. Afhankelijk hoe iemand zich voelt klinkt ook zijn of haar stem. Dat resoneert door. Hoor het maar eens om je heen bij de mensen dicht bij je. Als je aan iemand vraagt hoe het met ze gaat voel je aan het antwoord hoe het gaat. Voel maar eens hoeveel verschillende soorten energie “goed hoor!” er zijn.


Als je dus iets uitspreekt gebeurd er iets met je energie. Daarom is het zeggen van wat je dwars zit of wat je geweldig vind zo heilzaam. Je lichaam krijgt erkenning voor wat het voelt en brengt de energie in beweging door het uitspreken. Praten is dus wel degelijk helend. Daarom is communicatie waarschijnlijk het moeilijkste wat er is. De woorden bevatten energie. En dat kan knap verwarrend zijn. Je hoort het één en voelt het ander. Je gevoel spreekt altijd de waarheid. Je luistert namelijk niet met je oren maar met je hele energiesysteem.

 

Daarom voel je geluid.