DOE JIJ WERK WAT PRECIES BIJ JE PAST? HOE WEET JE DAT DAN?

19-01-2018 15:18

 

 

Ons lichaam is zo ontworpen dat het optimaal functioneert als we werk doen dat precies bij ons past. 

Als we willen weten wat bij ons past hoeven we alleen maar naar onze gaven en talenten te kijken – dan wordt het duidelijk.

We zijn gezonder als we werk doen dat ons voldoening geeft. 

Als je wilt weten wat je gaven en talenten zijn, denk dan terug aan de tijd dat we tussen en 9 en 11 jaar waren, de tijd voordat de cultuur ons echt sterk beïnvloedde.

Een andere manier om te weten wat onze gaven en talenten zijn, is onszelf vragen wat we zouden doen of zouden zijn als we wisten dat we nog maar 6 maanden te leven hadden. Zouden we hetzelfde werk blijven doen? Bij dezelfde partner blijven?

 

We zijn bestemd om altijd op zoek te zijn naar voldoening, persoonlijke groei en vrijheid. Vanaf onze geboorte wisten we al wat voor bezigheden, dingen, gedachten en gevoelens met deze kwaliteiten in verband worden gebracht. We moeten leren op onszelf te vertrouwen en weten dat we dan vanzelf belanden bij datgene wat ons heelt en voldoening geeft.

Veel mensen hebben geleerd dat ze niet kunnen krijgen wat ze willen hebben, en dat een leven vol strijd op een of andere manier eerzamer is dan een leven vol vreugde.

 

‘De afgelopen jaren heb ik prachtige banen aangeboden gekregen. Een sportschool runnen, docenten opleiden, samenwerken met artsen en therapeuten (met veel bijtaken en administratief werk). Het is werkelijk ego-strelend, maar ik ben er niet op in gegaan. Is miste de’ sparkle’ die ik wel sterk voel als ik alleen al denk aan mijn werk als holistisch medisch trainster en yoga/pilatesdocente. Ik weet dat dit ‘mijn pad’ is omdat het een goed gevoel geeft in mijn lichaam als ik eraan denk. Ik weet precies wat ik wil en waarom ik dit wil. Het voelt niet als werk en raak nog steeds opgewonden en geïnspireerd over alles wat met mijn werk te maken heeft.’

 

 

Een collega zei mij eens tegen mij; “Je vind jezelf wel goed he?”.

Volmondig zei ik:” Ja, ik ben goed in mijn werk, gewoon omdat het mijn ding is en ik er ontzettend veel plezier in heb.”

 
 
 

Het wordt niet gewaardeerd wanneer we in contact staan met onze innerlijke macht. ‘Wie denk je wel dat je bent? Je hoeft jezelf niet op de borst te kloppen hoor! Zijn geluiden die we horen als we iets hebben gedaan waar we trots op zijn of wanneer we onszelf roemen om iets wat we gewoon leuk vonden om te doen. We worden ervan beschuldigd egoïstisch te zijn wanneer we voorrang aan ons eigen leven en onze eigen belangen geven.

We leren dat we liefde en acceptatie moeten verdienen door zelfopoffering, omdat we ons niet waardig genoeg vinden voor het beste wat het leven ons te bieden heeft.

Van belang is dat je je eigen leven  en je eigen gaven en talenten leert waarderen en te verzorgen.

 
 
 

‘Als je wilt dat je gekozen wordt, hoef je alleen maar voor jezelf te kiezen’.

 

 

 
 
Bron: Dr. Christiane Northrup - Vrouwenlichaam Vrouwenwijsheid