GEMBER WETENSCHAPPELIJK BEKEKEN

07-07-2015 21:05

 

Gember behoort tot de meest favoriete specerij­en. Over de hele wereld wordt de gemberplant gebruikt voor culinaire en medicinale doelein­den. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat de stoffen die in gember te vinden zijn medicinale eigenschappen bevatten.

 

ELKE VORM VAN GEMBER HEEFT ZIJN EIGEN WAARDE EN VOORDELEN

Wanneer bv. de wortel wordt verhit of gedroogd wordt het gingerol uit de verse gember omgezet in shogaol. Deze omzetting biedt een verrassende uitbrei­ding van therapeutische mogelijkheden.
Verse gember stimuleert de leverfunctie. Zodra gember wordt verhit of gedroogd werkt het vooral pijn­stillend en ontstekingsremmend.

 

GEMBER TEGEN STIJFHEID EN PIJN BIJ ARTRITIS

Uit Deens onderzoek is gebleken dat 1 a 2 gram gember per dag na 3 maanden, patiënten met artritis minder stijf en minder pijn hebben. Van de patiënten met spierklachten, voelde zelfs iedereen minder pijn dan voordat er gember wordt genomen. Dit wordt in werking gezet door de gingerolen die te vinden zijn in gember.

 

GEMBER TEGEN KANKER

Uit onderzoek is gebleken dat driemaal per week gember eten, darmkanker kan voorkomen. Wetenschappelijk onderzoek wees uit dat patiënten die 28 dagen elke dag 2 gram gember consumeerden, een aanzienlijke vermindering van ontstekingsprocessen in de dikke darm hadden. Gember doet dit door blokkering van eicosanoiden, de speciale signaalmoleculen waarmee het centraal zenuwstelsel onstekingsprocessen van het immuunsysteem reguleert.
Behalve tegen darmkanker werkt gember ook tegen eierstokkanker. In het onderzoek stierven kankercellen af nadat de cellen een extract van gember (gingerol) werd toegediend.

 

GEMBER:

- activeert de spijsvertering
- verlaagt cholesterol
- heeft een antibacteriële en ontstekingsremmende werking
- versterkt het hart en stimuleert de doorbloeding
- werkt om koorts te verlagen
- werkt rustgevend op de maagwand

 

WANNEER GEEN GEMBER GEBRUIKEN

Gebruik liever geen extra gember als je bloedverdunners of slaapmiddelen gebruikt. De werking van deze medicijnen zouden versterkt kunnen worden door veel gember te nuttigen. Ook kan gember invloed uitoefenen op galzuur. Mensen met galstenen of problemen met de galblaas moeten oppassen om extra gember toe te voegen aan hun voedsel.

Voor een heerlijke gemberdrank klik op de link hieronder!

 

DRANKEN

Bron:mens-gezondheid.info