GEZONDHEID EN GENEZING (MET OEFENING)

06-01-2018 17:56

 

 

 

Gezondheid en genezing is niet zozeer een kwestie van wat je eet, als wel van welke saborterende denkwijze jou 'eten'. 

Ook al eet je nog zo gezond en slik je vitamine het zal weinig effect hebben als de denkwijze en de emoties die ze oproepen niet veranderen.

Doordat de kracht van gedachte zo sterk is het van belang dat je jezelf dingen permiteerd wat je vreugde en plezier geeft. Vreugde en plezier worden geregistreerd in de hersenen, die genezende stoffen en hormonen aanmaken die het immuunsysteem versterken.

Van belang is dat we, naast het beleven van vreugde en plezier, onze denkwijze veranderen. Zo veranderen we ook onze gezondsheidstoestand.

Zoals schadelijke opvattingen en denkwijze ziekte kunnen veroorzaken, kunnen we ook gezondheid stimuleren door onze denkwijze te veranderen.

 

EEN MOOIE OEFENING IS BIJVOORBEELD om na een diepe ontspanning een visualisatie te maken.

Je stelt jezelf voor in bepaalde situaties in je leven vanuit het nieuwe, gezonde en zelfbewuste gezichtspunt in plaats van vanuit het oude, giftige, niet- zelfbewuste gezichtspunt. Voorvallen die je in het verleden overstuur maakte, kun je nu in een nieuw licht zien, waarbij je je vanbinnen kalm, vredig en stil voelt. Je voelt je goed over jezelf en je leven.

 

Daarnaast is het ook van belang te ontdekken wat de reden is waarom jij iedere dag je bed voor uitstapt.

Al denk je dat je alles hebt wat iemand zich maar kan wensen. Je bent succesvol en je helpt andere mensen, je hebt goede relaties en vrienden. Als de diepe zin ontbreekt in je leven heeft dat enorme impact. De reden waarom jij iedere dag je bed voor uitstapt. De reden die je doet stralen en je vredig en gelukkig maakt..........

 

Stop met datgene te doen wat je ongelukkig maakt. Richt je in plaats daarvan op vreugde, doe wat je energiek maakt en nieuwe vitaliteit geeft en maakt dat je je springlevend voelt.

Ontdek wat je hartstocht is, je levensdoel. Welke hartstocht geeft je vreugde. Dat is wat ons leven zin geeft.

 
 
 

- S. Goodman-