NATUURLIJKE MANIEREN OM HOOFDLUIS TE BESTRIJDENG

18-09-2016 18:55

Hoofdluis is een veel voorkomend probleem dat vaak bij kinderen op de basisschool voor komt. Kinderen waarbij bekend is dat ze hoofdluis hebben worden vaak geplaagd en als ‘vies’ ervaren door andere klasgenootjes. Middelen om hoofdluizen te bestrijden of te voorkomen zijn vaak erg duur bevat veel schadelijke chemicaliën. Daarom heb ik dit artikel geschreven. In dit artikel staan goedkope middelen om hoofdluizen te voorkomen of te bestrijden als ze al aanwezig zijn.

Waarom geen chemische middelen tegen hoofdluis gebruiken?

Het lijkt handig: een snelwerkend middel tegen hoofdluis. U doet er echter de gezondheid van uw kind geen goed mee. In feite zo ernstig dat het aan te raden is iedereen in uw omgeving met kinderen hiervoor te waarschuwen. Middelen tegen hoofdluis bevatten parathion en malathion, wat een bijzonder giftig goedje is. U smeert het niet alleen maar op het haar en de hoofdhuid maar het dringt ook door de hoofdhuid heen. Parathion en malathion leggen het neurologische systeem van insecten plat. Maar zijn ook chemische middelen die men verdenkt verantwoordelijk te zijn voor neurologische, immuniteitsklachten, endocriene klachten en het vermoeidheidssyndroom bij mensen kan veroorzaken.

Er zijn talloze beproefde natuurlijke methoden.

Er zijn veel natuurlijke methoden. Deze methoden werken effectief. Bij chemische methoden blijkt vaak dat dat de luis er resistent voor is. Kies gewoon voor de natuurlijke oplossing. Luizen met bijvoorbeeld tea tree olie bestrijden is zeker net zo effectief als een vergif bij de drogist of apotheek vandaan.

 

Bestrijden van hoofdluis:

Azijn
Hoofdluizen kunnen niet tegen azijn. Dit is bij veel mensen al bekend. U kunt het haar wassen met azijn, dit enkele uren laten inwerken en vervolgens uitspoelen. Het slimste is om uw haar te wassen met azijn voordat u naar bed gaat, dan kan dit de hele nacht inwerken en gaan de luizen dood. Met azijn wordt natuurlijk geen schoonmaakazijn bedoeld, maar gewoon natuurlijke azijn! Kam het haar altijd uit met een speciale luizenkam om de luizen te verwijderen. Vaak zijn de luizen al dood of erg suf waardoor ze gemakkelijker te verwijderen zijn. Pas wel op met het azijn, dit is namelijk niet goed voor de ogen.

Citroensap
Ook citroensap is een goede manier om luizen te bestrijden. Wel droogt dit uw haar erg uit. Dit hoeft echter niet zo lang in te werken als de andere middelen en kan u dus na enkele minuten alweer uitspoelen. Herhaal dit proces enkele malen per week tot u verzekerd bent dat u geen luis meer heeft.

Voorkomen van hoofdluis:

Als er door de school bekend wordt gemaakt dat er kinderen met hoofdluizen aanwezig zijn in de klas kunt u proberen om de hoofdluizen bij uw kind te voorkomen. Dit is natuurlijk veel beter dan dat u ze uiteindelijk moet bestrijden. Manieren om de hoofdluizen te voorkomen zijn:

1) Een druppel lavendelolie achter de oren smeren en op de kraag van de jas
2) Tea-tree olie mengen in shampoo

Bron: mens-en-gezondheid-info.nu