GROENTEBOUILLON

20-01-2018 13:06

 

 

 
 
 

Wist je dat zelf bouillon maken helemaal niet zo moeilijk is. Het enige wat je, naast groenten en kruiden, nodig hebt is tijd. Benieuwd hoe je zelf groentebouillon kunt maken? Lees het hier.

 

NODIG

  • 2 tomaten

  • 3 stengels bleekselderij

  • 2 winterwortelen

  • 2 prei

  • 2 uien

  • evt restanten van groenten zoals bloemkool stronk

  • 4 takjes selderij

  • 3 laurierblaadjes

  • 6 takjes tijm of 2 tl gedroogde tijm

  • 2 takjes rozemarijn of 2 tl gedroogde rozemarijn

  • 10 gekneusde peperkorrels

  • 5 takjes peterselie of 2 tl gedroogde peterselie

  • 2 cm verse gember

  • ¼ tl nootmuskaat

  • 1 flinke tl zout

 

 

 

BEREIDING

 

  1. Breng het water met de in grove stukken gesneden en gewassen groenten en kruiden aan de kook.

  2. Houd nog wat blaadjes peterselie en selderij achter.

  3. Laat minimaal 4 uur trekken. Ik laat het meestal een hele dag of nacht trekken voor nog meer smaak.

  4. Zeef de bouillon en de klein gesneden selderij en peterselie toe.

  5. De bouillon is 3 dagen houdbaar in de koelkast.

  6. Gebruik de bouillon voor het koken van soep of saus of kook er rijst of groenten in.