INDIASE KIP MET SPECERIJEN EN GESTOOFDE AUBERGINE

 

Aubergine bevat antioxiderende eigenschappen en bevat een stofje dat ijzer bindt, waardoor ijzer beter wordt opgenomen. Aubergine bevat zelf ook ijzer maar ook aklium, magnesium, mangaan, koper, foliumzuur, vitamine B1, B3 en B6

 

Geniet van deze kruidige schotel. 

Lekker met rijst of een salade!

 
 
 
 

 

 

Voor 4-5 personen

 

NODIG

 
 

Kip

  • 400 gr kippendijen

  • 1 el paprikapoeder

  • 1 el karwijzaad

  • 1 el korianderzaad

  • 1 el kerriepoeder

  • 1 rode peper, kleingesneden

  • 2 tenen knoflook, geperst

  • 2 el tomatenpuree

 

Aubergines

  • 1 ui, gesnipperd

  • 2 tenen knoflook, gevijzeld

  • 2 aubergines, in grove stukken

  • 100 gr rozijnen

  • 2 kaneelstokjes

  • 50 ml sojasaus

  • 2-3 el ahornsiroop

 

Garnering

  • 100 ml geitenyogurt of kwark

  • ½ el kummelzaadjes

  • 2 takjes verse koriander

 

BEREIDING

 
 
  1. Kip kruiden met zout, peper en de helft van alle specerijen.

  2. Verhit kokosolie in een pan en bak de kip samen met de peper en knoflook aan zodat de kip wat bruin is.

  3. Voeg tomatenpuree, de rest van de specerijen en 100 ml water toe.

  4. Doe een deksel op de pan en laat rustig in 15- 20 minuten gaar stoven.

 
 

Aubergines

 
 
  1. Ui glazig en knoflook bakken in kokosolie. Voeg aubergine, kaneel en rozijnen toe.

  2. Blus af met sojasaus en water en breng op smaak met zwarte peper en ahornsiroop.

  3. Doe en deksel op de pan en laat 30 minuten sop laag vuur stoven.

  4. Verdeel de gerechten over de borden en garneer met wat kwark, karwijzaad en korianderblaadjes.

  5. Serveer met rijst of een salade.