KIJK UIT MET CHLORELLA!

Voor ik iets koop, probeer ik zoveel mogelijk informatie te zoeken over de voor- en nadelen van het product. Soms kom ik er meteen achter en soms pas achteraf. Bij Chlorella en Spirulina kwam ik er pas later achter wat ik precies in huis had en ik ben erg geschrokken dat ook hierbij de consument weer erg misleid wordt. Ik zal je hieronder uitleggen wat ik te weten ben gekomen en waar je op moet letten bij het kopen van deze twee producten.

Chlorella en Spirulina behoren beiden tot de algenfamilie.Het zijn hele kleine plantjes die zich erg goed kunnen aanpassen aan extreme omstandigheden. Ze bevatten beiden een hoog gehalte aan chlorofyl; de groene kleurstof in de bladeren van planten waarmee zij zonlicht opvangen en omzetten in energie.Chlorofyl zorgt er o.a. voor dat je lever wordt gereinigd en dat je bloed basisch wordt gemaakt. Het grote verschil tussen de twee is dat Chlorella een groene zoetwateralg is en Spirulina een zoutwateralg. Chlorella richt zich voornamelijk op de ontgiftende werking en Spirulina meer op het energieniveau, doordat het ook Jodium bevat. Chlorella bevat meer chlorofyl dan Spirulina en Spirulina bevat meer eiwitten dan Chlorella. Verder bevatten ze beide veel vitamines en mineralen.

 

De ontgiftende en helende werking van Chlorella wordt steeds bekender en daarom wordt het door veel bedrijven verkocht. Maar zoals je weet draait het tegenwoordig allemaal om geld en niet meer om de gezondheid van de consument. De meeste Chlorella supplementen komen uit China vandaan en China behoort niet echt tot een van de schoonste landen van de wereld. In tegendeel zelfs. China is een land dat vrijwel geen handhaving van milieuregelgeving kent en daarom kan iedereen ook van alles doen wat niet hoort. Ik zal je een aantal voorbeelden geven:

  • er wordt veelvuldig kwik in de rivieren geloosd,

  • de gewassen worden besproeid met onbewerkt rioolslib, in fabrieken worden er chemicaliën geproduceerd en de afvalstoffen daarvan worden ongefilterd door de schoorstenen de lucht in geblazen.

  • en zo zullen er nog veel meer dingen gebeuren die dus niet door de beugel kunnen, maar wel in onze voeding terecht komt.

In veel Chlorella producten uit China wordt een hoog gehalte aan Aluminium aangetroffen. Aluminium bevindt zich ook in onze voeding en bv. deodorant. Een teveel daarvan is op lange termijn zeer schadelijk. Er schijnt een verband te zijn tussen een hoog aluminiumgehalte en o.a. Alzheimer, Parkinson, botontkalking, vermoeidheid, concentratieverlies. Hier zit je dus niet op te wachten: je wilt Chlorella juist gebruiken om je lichaam te ontgiften en niet om nog meer gifstoffen binnen te krijgen. Ook de Japanse Chlorella is vervuild, omdat er hier sprake is van het stralingsprobleem van Fukushima.

Als je biologische Chlorella koopt dan denkt je dat je van het probleem af bent, maar ook dat is helaas niet het geval. Hoe zit dat nu? Biologisch garandeert hoe een product verbouwd wordt. Het betekent dat de boer geen pesticiden, herbiciden, op aardolie gebaseerde meststoffen, metalen of synthetische chemicaliën toevoegt aan zijn gewassen en dat de grond een aantal jaren vrij moet zijn van deze producten. Biologisch betekent dus niet dat de bronnen van verontreiniging ook aangepakt worden, zoals besmet irrigatiewater, vervuiling van chemische fabrieken die in de buurt staan, chemtrails enz.

Het beste kun je de Zuid- Koreaanse Chlorella nemen. De Zuid-Koreaanse Chlorella wordt binnen gekweekt in een hygiënische omgeving, waarbij vervuiling (pesticides, insecten, zure regen et cetera) van buitenaf niet mogelijk is. De Chorella-alg wordt dus in een gecontroleerde omgeving gekweekt. Er zijn maar een paar Nederlandse bedrijven die zuid- Koreaanse Chlorella verkopen en deze laten ze in Nederland met een geigerteller controleren op radioactieve straling.

Voor Spirulina geldt hetzelfde verhaal, ook dit zit vol met metalen en andere gifstoffen. De beste kwaliteit Spirulina komt van het toonaangevende Earthrise uit de USA en wordt gekweekt in Californië.

 

 

Steeds meer mensen worden zich ervan bewust, dat producten uit China niet vellig zijn en daarom proberen de fabrikanten ons om de tuin te leiden door Azië of uit Zuidoost Azië als herkomst te vermelden, zonder het land China bij naam te noemen. Laat je ook niet misleiden door de grote merken, want ook deze verkopen meestal Chinese Chlorella en Spirulina.

Van de overheid mag ik geen link geven naar bedrijven die wel goede Chlorella en Spirulina verkopen, maar als je goochelt op “zuid-Koreaanse Chlorella” dan zie je het vanzelf. Deze bedrijven verkopen ook de “Earthrise” spirulina.

Met deze waarschuwingen wil ik jullie niet weerhouden om gebruik te maken van Chlorella en/of Spirulina, maar waarschuwen dat je er goed op let wat je koopt.

 
 

bron: zijeetook