OIL PUILLING (ontgiftingskuur)

11-04-2015 21:37


Oil pulling? Nog nooit van gehoord zullen de meeste mensen wel denken. Omdat het nog niet zo bekend is hier een kort artikel over dit onderwerp.

Wat is oil pulling precies?
Oil pulling een goedkope, simpele en natuurlijke manier om je lichaam te ontdoen van gifstoffen. Elke dag slaat je lichaam gifstoffen op in de oa de nieren en de darmen. We leven tegenwoordig in een erg vervuild milieu denk daarbij aan uitlaatgassen van auto`s bijvoorbeeld. roken en slechte voeding zorgen ook voor veel gifstoffen in het lichaam. Om je lichaam een handje te helpen bestaan er veel manieren van ontgiften en oil pulling is daar 1 van.

Het is heel simpel. Je neemt gewoon 1 eetlepel koudgeperste (olijf- of kokos-) olie in je mond en spoelt daarmee gedurende 15 tot 20 min je mond. Het is niet de bedoeling om als een bezetene je mond te spoelen. De beste manier is om de olie langzaam tussen tanden en kiezen te duwen en zuigen. Het duwen en zuigen kan je afwisselen door kauwbewegingen te maken. Gorgel niet met de olie ! want dan krijg je de neiging om het in te slikken. Je zal je wel afvragen: Hoe zorgt deze simpele methode voor het ontgiften van mijn lichaam?

Door met de olie je mond te spoelen activeer je de stofwisseling. (metabolisme)
De activering van de stofwisseling zorgt er dus voor dat de gifstoffen door de slijmvliezen in je mond in je speeksel terecht komen. Als je de olie na 20 min uitspuugt hoort deze wit te zijn en zit het vol met bacteriën. Als de olie niet wit is heb je niet lang of goed genoeg gespoeld. Een andere reden voor niet witte olie is dat je niet genoeg water drinkt en dus uitgedroogd bent. Als je de olie uitspuugt in de wasbak zorg er dan voor dat je de wasbak naspoelt met gekookt water. Er zitten zoveel bacteriën in dat je het eigenlijk beter kunt uitspugen in de w.c. dat is ook de reden waarom je het niet moet inslikken.

Zorg ervoor dat je eerst je tanden poetst en flost voordat je begint met oil pulling. Houd je hoofd een klein stukje na achteren zodat ook de achterkant van de mond bereikt wordt.

VOOR DE BEGINNERS

*Koop koudgeperste kokos, olijf of sesamolie.
*Probeer het altijd op een lege maag te doen, bijvoorbeeld ´s ochtends. Als dit niet lukt is dat niet erg , want dan doe je het gewoon op een ander tijdstip. De reden om het te doen op een lege maag is dat je dan minder de neiging hebt om over te geven.
*Neem 1 eetlepel olie in de mond.
*Begin langzaam met duwen, zuigen en kauwbewegingen.
*Probeer om de olie niet in te slikken. De olie zit namelijk vol met bacteriën.
*Doe dit 15 tot 20 minuten.
*Spuug de olie uit in het toilet en niet in de wasbak omdat ze wemelt van de bacteriën.
*De uitgespuugde olie hoort wit te zijn.
*Spoel daarna je mond met water en poets je tanden en tong nogmaals.
* Drink daarna 2 glazen water.
*Oil pulling mag je 3 x per dag doen.
Bron:https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekten/19979-oil-pulling-ontgiftingskuur.html