ONVERWERKTE EMOTIES BLOKKEREN ENERGIE

09-02-2018 07:03

 

 

Als we in een bepaald deel van ons leven nog onverwerkte, chronische, emotionele stress hebben, wordt die stress in ons energieveld geregistreerd als een verstoring, die zich kan openbaren in een lichamelijke ziekte. Dat gaat als volgt: als we geobsedeerd zijn door iets of iemand , of we koesteren destructieve gedachten of vertonen gedrag dat slecht is voor onze gezondheid, lekt er levensenergie weg uit ons lichaam.

Als we geobsedeerd bezig zijn komt onze energie in een negatief proces terecht, wat tot gevolg heeft dat de energie niet naar onze cellen gaat. We lekken energie in alle situaties waarin onze woede, angst, depressie of bedroefdheid ons belet verder te komen in ons leven.

 

Hoewel de meeste artsen een energielekkage niet zien als oorzaak van ziekten, is het interessant om te zien dat steeds meer medische onderzoeken deze observatie steunen.

Als we ons lichaam zien als een energieveld waaruit energie kan weglekken, kunnen we het helingsproces misschien beter begrijpen en gaan helen. Als we boos blijven op iemand die ons bijvoorbeeld pijn heeft gedaan, houdt een deel van onze geest zich met die persoon bezig en kan dus niet gebruikt worden voor ons helingsproces.

Vaak zijn we ons er niet van bewust dat we energie lekken. Maar als zo’n lek niet gedicht wordt, zijn lichamelijke problemen vaak het gevolg. Lichamelijke symptomen kunnen ervoor zorgen dat onze aandacht naar het betreffende gebied gaat, zodat het kan gaan helen.

Om gezond te blijven of gezond te worden is het voor ieder van ons nuttig om te ontdekken waar we energie lekken. Een goed tijdstip daarvoor is ’s avonds voor je gaat slapen.

 

We hoeven alleen maar vast te stellen aan wie of wat we denken. Om wie of waarover we ons bezorgd maken of door wie of wat we zo geobsedeerd zijn.

Welke gedachten, emoties, gebeurtenissen of mensen komen steeds maar boven?

Zijn er ook gedachten of emoties die eindeloos terug blijven komen?

Bedenk tegen wie je een wrok koestert. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
vrouwenlichaam, vrouwenwijsheid -Dr. Christiane Northrup