ROMIGE LIMA BONEN – TOMATENSOEP MET PESTO

21-01-2018 11:10

 

 

Besprenkeld met smakelijke pesto is deze heerlijke fluweelzachte en romige soep een perfect voorgerecht.

 

De boon bevat veel mineralen. In 100 gram boterboon zit 100% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH) aan molybdeen, die giftige sulfieten helpt af te breken. De boon bevat ook veel ijzer. Er zit in 100 gram 94% van de ADH.

 

De boterboon behoort tot de voedselsoorten die zowel zeer hoge mineraal- als vitaminenwaarden hebben. Het meest bevat deze boon foliumzuur (99% van de ADH). Andere vitaminen in de boterboon zijn: thiamine of B1 (42%ADH), pirydoxine of B6 (39%ADH), pantotheenzuur (27%ADH), riboflavine of B2 (16%ADH), niacine (9%ADH), vitamine E (5%ADH), vitamine K (5%ADH).

 

RECEPT

 
 

NODIG

  • 2 uien, gesnipperd

  • 1 el olie (olijf of kokos)

  • 4 teentjes knoflook, gehakt

  • 400 gram lima bonen

  • 1 liter (zelfgemaakte) groentebouillon

  • 1 fles passata met Provençaalse kruiden a 700 gram of pakjes tomatenblokjes in saus

  • (zelfgemaakte) groene pesto ter garnering TAPAS

 

 
 

 

 

BEREIDING

 

  1. Fruit ui in olie. Hoe langer je de ui fruit hoe zoeter de soep zal smaken, maar fruit hem minstens 30 minuten. Om aanbranden te voorkomen evt. steeds wat water toevoegen.

  2. Fruit knoflook enkele minuten mee. Voeg bonen (houdt 1 klein handje bonen apart) en bouillon toe en laat 5 minuten sudderen.

  3. Pureer het mengsel glad met een staafmixer/blender.

  4. Voeg de passata en de rest van de bonen toe en zet nog 2 minuten op laag vuur. De soep mag nu niet koken. Zo blijven de gezonde stoffen uit de passata behouden.

  5. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Doe de soep in kommen en garneer met pesto.