THE FORGOTTEN FREQUENCY 432 HZ

16-04-2017 13:21
 

Muziek is essentieel in ons leven. Het kan je in vervoering brengen of in een bepaalde stemming en of je nu naar klassieke muziek luistert of naar rock- of popmuziek, iedereen houdt wel van muziek.

Wat veel mensen echter niet weten is dat muziek, net als licht en elektriciteit, bestaat uit golven of trillingen.

Hoe hoger het aantal trillingen per seconde, hoe hoger de toon die wij horen. Deze trillingen worden gemeten in hertz (Hz), genoemd naar de Duitse natuurkundige Heinrich Hertz (1857 - 1894), die met zijn werk één van de belangrijkste grondleggers was van het fenomeen dat wij nu kennen als elektromagnetisme. Het aantal hertz is een maat voor het aantal keer per seconde dat iets gebeurt, een maat voor de frequentie.

Goebbels

De natuurlijke stemhoogte (vaste toonhoogte) van muziekinstrumenten is sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog internationaal vastgesteld op 440 Hz. Dit was nog een erfenis van de minister van Propaganda in nazi-Duitsland Joseph Goebbels, die deze verandering erdoor drukte.

Het is een gegeven dat het vanaf 1936 de nieuwe standaard voor muziek werd. In 1953 werd de nieuwe standaard, ondanks de massale protesten van vele musici, nogmaals bevestigd door de ISO (Internationale Organisatie voor Standaardisatie) tijdens een congres van musici in Londen.

Dit terwijl voorheen 432 Hz als wereldwijde standaard werd gezien. Zelfs van de meest oude beschavingen worden instrumenten gevonden en deze zijn 'wonderbaarlijk' genoeg allemaal gestemd op de natuurlijke toonhoogte 432 Hz. Dit komt omdat 432 Hz, in tegenstelling tot onze huidige standaard van 440 Hz, tevens de natuurlijke stemtoonhoogte van het universum is. Zo wordt deze frequentie ook wel de ‘heilige stemming’ genoemd aangezien deze overal in terug te vinden is, van Einstein's bekende formule e=mc2 tot de wiskundige formules van Pythagoras.

Verschil

Ook de meesterwerken van bekende musici zoals Bach, Brahms en Mozart werden oorspronkelijk geschreven op instrumenten die waren gestemd op 432Hz, simpelweg omdat deze natuurlijke frequentie beter is voor de instrumenten en voor de zanger(es) en je er een prettig en ontspannend gevoel bij krijgt. Er zijn zelfs gevallen bekend van helende effecten op mensen die (vaak) luisteren naar 432 Hz muziek.

Dit is te verklaren uit het feit dat 440 Hz muziek invloed uitoefent op de voorhoofdchakra en mensen vastzet in het hoofd en in het denken, terwijl de 432 Hz frequentie juist een gunstige invloed op de hartchakra heeft waarbij je vanzelf ontspant. Je ervaart de muziek meer rond de romp van het lichaam en hierdoor hoeft de muziek ook minder hard te staan omdat alles duidelijker is.

Het ‘kleine’ verschil van 8 Hz uit zich in de boventonen en een muzikaal getraind oor hoort gelijk hoe zacht en aangenaam 432 Hz klinkt. Qua beleving maakt het een aanzienlijk verschil en mede daarom versnelt het luisteren naar 432 Hz muziek de spirituele ontwikkeling van de luisteraar, al zal het tempo van deze ontwikkeling per persoon verschillend zijn.

Het heilige getal 432 zien we onder meer terug bij de volgende verschijnselen:

  • Een dag telt 24 uur (43200 * 2 seconden)
  • 432 Hz is de natuurlijke grondtoon van het universum
  • In de Grote Piramide is het getal 432 overal in terug te vinden
  • Vermenigvuldig de coördinaten van Stonehenge: 51 x 10 x 42,3529 = 21600 = (43200 / 2)
  • Diameters van de Zon en de Maan: Zon = 864000 mijl = (432000 * 2) Maan = 2160 mijl = (4320 / 2)
  • Optimale aantal gaatjes om een golfbal zo aerodynamisch mogelijk te maken = 432
  • Gemiddeld aantal hartslagen per 24 uur: 86400 / 2 = 43200
  • De grote cyclus van het hindoeïsme genaamd de Maha Yuga duurt 4320000 jaar
  • De originele Stradivariusviool is ontworpen om op 432 Hz gestemd te worden
  • 432 Hz kan onderdeel van de Schumann Resonantie zijn

Het lijkt er sterk op dat het getal 432 al een hele lange tijd in ons onderbewustzijn en ons DNA ligt opgeslagen en willen we deze kosmische sleutel weer leren begrijpen en gebuiken zouden we kunnen beginnen de muziek weer te spelen zoals het bedoeld is: op 432 Hz.

 

bron: niburu.nl