VERBETER JE GEZONDHEID MET PLANTEN IN HUIS

11-04-2015 21:42Verhoog je gezondheid, haal planten in huis! In de lucht die we met zijn allen inademen zitten veel ongezonde stoffen. We kunnen er niet altijd wat aan doen om hier verbetering in te brengen, maar door planten in huis te halen krijg je wel een lichte verbetering Sommige planten kunnen chemische stoffen uit de lucht halen, ze verhogen de luchtvochtigheid en zetten het ongezonde kooldioxide om in zuurstof.

Top 10 luchtzuiverende kamerplanten

Er zijn een aantal kamerplanten die in staat zijn de lucht binnenshuis te zuiveren. Maar welke planten zijn nu het best voor het leefklimaat in je huis? Wij hebben de top 10 beste luchtzuiverende planten op een rij gezet.

De lepelplant is bijvoorbeeld een sterk luchtzuiverende plant die rijk bloeit en makkelijk te verzorgen is – ideaal op het bureau of in de woonkamer. Varens stralen gezondheid en rust uit en zorgen ook voor een schone lucht, vooral de krulvaren is een goede keuze.

1.    Chamaedorea palm (Chamaedorea)

2.    Areca palm (Chrysalidocarpus)

3.    Drakenbloedboom (Dracaena ‘Janet Craig’)

4.    Drakenbloedboom (Dracaena Massangeana)

5.    Ficus alii (voorheen: Ficus longifolia)

6.    Rubberplant (Ficus elastica)

7.    Klimop (Hedera)

8.    Krulvaren (Nephrolepis)

9.    Canarische dadelpalm (Phoenix canariensis)

10.    Lepelplant (Spathiphyllum)

Slaapkamerplant

Een goedkope en natuurlijke manier om de lucht in je slaapkamer zuiver te houden, is een plant in de kamer te plaatsen. Niet elke plant voldoet echter, want sommige planten kunnen namelijk zuurstof wegnemen. Sanseveria’s zijn goede planten voor de slaapkamer. Deze plant zal ’s nachts koolstofdioxide omzetten in zuurstof. Voor het beste effect plaats je het beste twee hoge planten in je slaapkamer.