VOORDELEN VAN KLIMOP, CACTUS EN VAREN IN HUIS

01-09-2016 15:56
 

Klimop Mooiwatplantendoen.nl

Klimop (Hedera)

De Klimop, of Hedera, is echt dol op groeien, klimmen en hangen. Hij produceert ondertussen de mooiste blaadjes met groene, gele, zilveren en witte accenten, als in een aquarel. Deze blaadjes zijn niet alleen qua vormgeving helemaal in orde, ze zuiveren ook nog de lucht. Prettig voor jou! Dit maakt de Klimop dan ook een ideale kandidaat voor een plantenmuur in huis of op je werkplek.

 

Varen

Heb je regelmatig hoofdpijn of een droge huid, dan kan het zomaar zo zijn dat je niet naar de apotheek moet, maar naar het tuincentrum. De krulvaren (Nephrolepis) zuivert namelijk de lucht en zorgt voor een perfecte luchtvochtigheid. De Phlebodium en Asplenium werken ook hard aan een schone lucht voor je. 

Varen Mooiwatplantendoen.nl

Kleuren en vormen

Welke van de 40.000 verschillende soorten varens wil jij het liefst? Die met bladeren van een meter zeker? Bij de krulvaren is het blad in het begin opgerold, bij het uitrollen komt een prachtige veer van felgroene blaadjes tevoorschijn. Jij hoeft alleen te zorgen dat deze weelderige veertjes genoeg ruimte krijgen. Bij de meeste soorten (bijv. Nephrolepis- of Adiantumsoorten) zijn de bladeren diep ingesneden, maar er zijn ook varianten waarbij de bladeren helemaal gesloten zijn (bijvoorbeeld bij de Asplenium). De bladeren van de varen ontspringen uit een horizontaal stuk stengel onder de grond (wortelstok) en tonen zich in fel- tot donkergroen en van brons tot rood.

 

Zuilcactus

Waarom alleen mooi zijn als je ook straling weg kan halen, moet de zuilcactus gedacht hebben. Dus heb je last van de golven van je tv, magnetron, telefoon of computer? Zet dan een flinke zuilcactus midden in de kamer. Want hoe raar het ook klinkt, deze stoere prikker kan elektromagnetische golven opvangen en verminderen.

Zuilcactus Mooiwatplantendoen.nl

De botanische naam (Cereus peruvianus ) komt van het Latijnse woord 'cereus' dat waskaars of wasfakkel betekent. Uiteraard omdat de cactus als beschermlaag een prachtige waslaag heeft.

Vormen en kleuren 

De zuilcactus staat fier rechtop en heeft dikke ribben en weinig takken. Ook heeft deze cactus prachtige bloemen, maar die zie je bijna niet, omdat ze ’s nachts pas opengaan. In de natuur wordt hij snel groot. Soms wel 5 meter hoog met een doorsnee van 25 cm! Binnen wordt hij niet hoger dan 1,5 meter. De blauwe, zeegroene of witte waslaag zorgt dat het vocht in de cactus niet verdampt, dus dat hij even droog kan staan.

 

Bron:mooiwatplantendoen.nl