VOORDELEN VAN PANNENKOEKPLANT, PEPEROMIA EN GRASLELIE IN HUIS

01-09-2016 16:03

Pannenkoekplant

 Deze bijzondere groene komt uit de brandnetelfamilie en is gemakkelijk te verzorgen. En hij zorgt goed voor jou! Normaal denk je bij pannenkoeken gelijk aan een overdreven baklucht door heel je huis. Deze variant zuivert de lucht juist. Het is niet de meest productieve luchtzuiveraar (het zuivergebied is kleiner dan 10 m2), dus eigenlijk ben je aan jezelf verplicht om er heel veel in je huis te zetten. Gelukkig is hij zo makkelijk te stekken dat hij vanzelf op een enthousiaste manier je huis overneemt.

Pannenkoekplant Mooiwatplantendoen.nl

De pannenkoekplant herken je niet aan de lading stroop die eroverheen druipt, maar aan de platte ronde bladeren. Glanzende, leerachtige, dikke, donkergroene pannenkoeken balanceren op lange, dunne, rode stengels. Daar krijg je dus geen trek van, maar het is absoluut een lust voor het oog. Als de plant ouder wordt, gaan de stengels kronkelen. Het bijzondere plantje wordt zo’n 40 cm hoog.

 

Graslelie

De makkelijkste luchtverfrisser ooit!

Deze clean green plant machine zorgt dat jouw longen lekker schoon en fris blijven. En daar vraagt hij heel weinig voor terug. De graslelie (Chlorophytum comosum) is een van de makkelijkst in leven te houden planten. Dus al heb je paarse, blauwe of gele vingers, je kunt het aan. Het liefst wil hij zo’n twee keer per week een slokje water. Maar vergeet je hem een poosje, dan ziet hij dat door zijn groene vingers en zuivert zonder morren door. Vandaar dat hij ook op veel kantoren te vinden is. 

Graslelie Mooiwatplantendoen.nl

Volgens de NASA haalt de graslelie met gemak 95% van benzeen, formaldehyde, koolmonoxide en nitraten uit de lucht. Daarna begint hij aan chemische stoffen die in tapijten, isolatiemateriaal, schoonmaakmiddelen en kopieerinkt zitten. Een frisse neus halen doe je dus voortaan boven je bloempot.

Kleuren en vormen

De sprieterige bladeren van de graslelie kunnen wel 45 cm lang worden. De kleine witte sierlijke bloemen groeien aan stelen uit het hart van de plant en lijken op lelies. De jonge plantjes groeien aan de stengel en kunnen eenvoudig verwijderd worden en een eigen leven gaan leiden. De wortels van de graslelie zijn dik en vlezig en houden veel vocht vast. Hierdoor kan hij dus ook even zonder vers water.

 

Bron:mooiwatplantendoen.nl