WAAROM DE DAG STARTEN MET EEN GROENE SMOOTHIE?

14-04-2015 18:07

Groene smoothies verschillen van 'gewone' gezonde smoothies in de zin dat ze voor een belangrijk deel uit groene bladgewassen bestaan. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat groene smoothies een enorme positieve impact op je gezondheid kunnen hebben en dat mensen veel gezonder kunnen zijn als zij dagelijks meer bladgroenten eten.

DE KRACHT VAN GROENE BLADGROENTEN

•Groene bladgroenten zijn ontzettend gezond omdat ze vitaminen, vezels, eiwitten, anti-oxidanten en mineralen bevatten.
•Groene smoothies helpen het lijf te ontgiften. Dat is belangrijk aangezien ziektes ‘getriggerd’ worden door de aanwezigheid van giftige stoffen in je lichaam.
•Ziektes worden ook ‘getriggerd’ door tekorten aan essentiële vitamines en mineralen. Groene smoothies zorgen ervoor dat je op een gemakkelijke manier veel vitamines, mineralen, enzymen en vezels binnen krijgt.
•Groene bladgroenten helpen bovendien ‘verzuring’ van het lichaam tegen te gaan.
•Groene bladgroenten bevatten veel aminozuren (de bouwstenen van eiwitten). Eiwitten zorgen voor herstel van beschadigde cellen, voor de opbouw van je spieren, voor het onderhoud van alle organen.
•Groene bladgroenten bevatten veel calcium. Niet melk en kaas, maar groene bladgroente is de beste bron voor deze calcium!
•Fruit en groene bladgroente verjongen de aderen en de huid. Het maakt je schoon van binnen en mooi van buiten, je huid gaat zichtbaar stralen.
•Groene bladgroenten bevatten chlorofyl. Chlorofyl werkt sterk ontstekingsremmend. Daarmee verkleint chlorofyl je kans op heel veel ernstige ziektes substantieel.

De combinatie met fruit maakt de groene smoothie supergezond én lekker.

TIPS VOOR DE BEGINNENDE SMOOTHIE DRINKER

1)Maak je eerste smoothie met 40% groente en 60% fruit. Vervolgens voeg je steeds meer groente toe naar mate je er steeds meer aan gewend raakt. Uiteindelijk maak je je smoothies met 60% groente en 40% fruit.

2)Start met groente zoals (biologische)spinazie of bleekselderij, die hebben niet zo’n overheersende smaak!