SOEPEN

TAUGE SOEP

Soep van taugé klinkt misschien bijzonder, maar eigenlijk kan je van bijna iedere groente wel soep maken. Combineer het met de juiste smaken en gebruik de goede hoeveelheden en je hebt een heerlijke soep. Deze taugé soep is een lichte soep, waarbij je de taugé pas op het laatst toevoegt. Hierdoor...
Lees meer

INDIASE BLOEMKOOLSOEP MET GEMBER EN KURKUMA

  Bloemkool wordt overschaduwd door zijn populaire neefje broccoli. Terwijl de hoeveelheid voedingsstoffen in bloemkool toch indrukwekkend is. De kool zit vol vitamines, mineralen, antioxidanten en andere stoffen. Deze bloemkoolsoep gecombineerd met Ayurvedische (helende) kruiden zorgen voor...
Lees meer

WORTELSOEP

WORTELSOEP   INGREDIENTEN VOOR 2 PERSONEN 5 wortelen, klein gesneden 1 ui, klein gesneden stukje citroenschil (biologisch), klein gesneden kokosolie of olijfolie 1 tl chilipoeder 1 teen knoflook, klein gesneden ¾ liter groentebouillon 2 tl Provençaalse kruiden zout en peper handje...
Lees meer

SPICY PAPRIKASOEP

SPICY PAPRIKASOEP INGREDIENTEN VOOR 4 PERSONEN 2 grote tomaten 3 rode paprika’s 1 ui 2 teentjes knoflook 1 eetlepel tomatenpuree chili peper 1 liter groentebouillon (van biologisch bouillon blokje) verse basilicum (paar blaadjes per kom) kokosolie of olijfolie peper en...
Lees meer

COURGETTESOEP

  INGREDIENTEN VOOR 2 PERSONEN 450 gram courgette, in plakken 1 ui, fijngehakt 1 teen knoflook, in stukjes gesneden 1 tl geraspte gember kokosolie of olijfolie ¼ tl cayennepeper Provençaalse kruiden ¾ liter groentebouillon (zelfgemaakt of...
Lees meer

BROCCOLISOEP

BROCCOLISOEP In 15 minuten klaar! INGREDIENTEN VOOR 4 PERSONEN 2 stronken broccoli 2 aardappelen, geschild en in kleine stukjes ui, in grove stukken knoflook, in stukjes 2 bouillonblokjes  kokosolie of olijfolie water BEREIDING Verhit de olie in soeppan en bak ui en knoflook even...
Lees meer

AVOCADOSOEP

  INGREDIENTEN VOOR 2 PERSONEN kokosolie of olijfolie 1 ui, fijngehakt 1 liter groentebouillon (zelfgemaakt of bouillonblokje) 2 rijpe avocado’s zout en (cayenne)peper 2 el bieslook, fijngesneden BEREIDING Verhit de olie en fruit de ui ca. 3 minuten. Voeg de bouillon toe en breng...
Lees meer