VLEES EN VIS

INDIASE KIP MET SPECERIJEN EN GESTOOFDE AUBERGINE

  Aubergine bevat antioxiderende eigenschappen en bevat een stofje dat ijzer bindt, waardoor ijzer beter wordt opgenomen. Aubergine bevat zelf ook ijzer maar ook aklium, magnesium, mangaan, koper, foliumzuur, vitamine B1, B3 en B6   Geniet van deze kruidige schotel.  Lekker met...
Lees meer

MOUSSAKA

    Wat nou het geheim is achter de perfecte moussaka? Voor mij is dat een heerlijke saus die vol van smaak is en dat herkenbare vleugje kaneel bevat. De echte held van dit recept is een zalige béchamelsaus met wederom een vleugje kaneel en wat nootmuskaat wat het gerecht letterlijk...
Lees meer

BLOEMKOOL KERRIE OVENSCHOTEL MET GEHAKT

      Deze kerrie-ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappel is simpel te bereiden en zeker de moeite waard om eens uit te proberen! Recept voor 5-6 personen Tijd: 25 min. +  15 min. in de oven           Benodigdheden: circa 300 gr...
Lees meer

NASI MET ZELFGEMAAKTE KRUIDENMIX - TOKO VERSIE

  Maak de nasikruiden met de vlg kruiden 8 tl komijnpoeder  4 tl kurkuma 4 tl gemberpoeder 8 tl koriander  4 tl laos 4 tl serehpoeder 4 tl knoflookpoeder ½ tot 1 tl chilipoeder   NODIG NASI 400 gr zilvervliesrijst of quinoa, kook...
Lees meer

KLASSIEKE GOULASH

Een heerlijke herfstachtige goulash.   NODIG   25 gr roomboter 1 ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, fijngehakt 500 gr sukadelappen, in blokjes 2 paprika’s, in reepjes 70 gr tomatenpuree 2 tl paprikapoeder 25 gr speltbloem 400 gr gepelde...
Lees meer

KEBAB SCHOTEL MET COURGETTE VOLGENS TURKS RECEPT

    NODIG 1 kilo courgettes kokosolie 600 gram rundergehakt 1 ui, gesnipperd 3 tenen knoflook, gehakt 2 tl djinten 1 ½ tl paprikapoeder ½ tl zeezout ½ tl zwarte peper ½ rode peper, in kleine stukjes 2 ½ el gedroogde oregano 2 ½ el...
Lees meer

KIP MET KOKOS, BOONTJES EN RIJST

      Een makkelijke curry uit mijn eigen receptenboek. Lekker pittig met kip, kokos en boontjes.   INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN       5 kippendijen, in stukjes van 2-3 cm     3 rode uien, gesnipperd     1 tl laos  ...
Lees meer

BLOEMKOOLRIJST MASALA MET GEHAKT

  Wel ‘rijst’ maar geen granen Vandaag heb ik een heerlijk recept bedacht dat ik graag met jullie deel. Bloemkool ‘rijst’ met masala en salade. Het gerecht is helemaal vrij van granen want de bloemkool wordt in dit recept gebruikt als rijstvervanger. Je hakt de bloemkool fijn tot het dezelfde...
Lees meer

SPITSKOOLSCHOTEL KERRIE MASALA

Klaar in 20 minuten! Ingrediënten   2 uien, gesnipperd 2 tenen knoflook, geperst 1 rode peper, ontzaden en in kleine stukjes snijden 1 kleine spitskool 350 gram gehakt 1,5 eetlepel kerrie masala Peper en zout (Keltisch- of Himalayazout) Scheutje...
Lees meer

RENDANG - INDONESISCHE STOOFSCHOTEL

Voorbereiding: 15 minuten Bereiding: iets meer dan 3 uur stoven Voor: 6 personen Deze Rendang is precies goed wat betreft pittigheid. Mijn zoontje van 3 heeft niet gegeten maar gevreten. INGREDIËNTEN   1 kilo riblappen/sukadelappen, in blokjes van 2 cm 4 uien, gesnipperd 1...
Lees meer
Mogelijk gemaakt door Webnode