ZOET EN KOEK

ROMIGE VEGAN CHOCOLADE AVOCADOTAART (RAW)

    NODIG VOOR DE BODEM   200 gram notenmix 300 gram dadels 50 gram havermout 20 gram zonnebloempitten 30 gram vijgen 30 gram kokos rasp van een halve citroen   Maal alle ingrediënten in een keukenmachine tot een smeuïg deeg. Verdeel...

KASTANJEMEEL CHOCOCAKE

        Kastanjemeel heeft een aantal fijne eigenschappen. Het is luchtig, notig en zoetig van smaak. Kastanjemeel is minderzwaar dan de andere noten meelsoorten. Mijn kinderen hebben het met veel smaak opgegeten.   NODIG   300 gr kastanjemeel 110 gr ...

RAUWE GEMBER KOEKJES

    NODIG 25 gram notenpasta 15 gram kokosolie 20 gram ahornsiroop 6 medjool dadels 6 gram kaneelpoeder 4 gram djahé Snuf kardemom Snuf nootmuskaat 100 gr havermout   BEREIDING   Hak alles met de hakmolen fijn. Is het te...

MUESLI REPEN MET NOTEN EN ZADEN

  Deze mueslirepen, een gezonde en voedzame snack, zijn een topfavoriet van ons gezin. Probeer je eigen muesli te maken in plaats van in de winkel te kopen.   NODIG: 175 gram dadels zonder pit, fijngemalen 125 gram havermout 10 gram sesamzaad 10 gram...

BOTERKOEK

Recept boterkoek met kokosbloesemsuiker   Deze boterkoek is vrij van geraffineerde ingrediënten. Bereidingstijd is een kwartier plus 20 minuten in de oven.   Ingrediënten 250 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 ei 150 gram kokosbloesemsuiker 1 mespunt...

GEZONDE LION

WAT HEB JE NODIG? (voor 12 stuks)   6 rijstwafels 60 gram havermout 40 gram gemengde walnoten, grof gehakt 40 gram pecannoten, grof gehakt 125 gram notenpasta 3 el honing 100 gram pure chocola, minimaal 70% cacao     En zo doe je...

HARTIGE CAKE MET UI, GEITENKAAS EN EDELGIST

Een heerlijke smeuïge cake met verse rozemarijn, tijm, ui geitenkaas en edelgist. Lekker als bijgerecht of als snack voor de avond.   Voor 1 cake: 150 gr speltbloem 150 ml melkkefir (natuurwinkel) 2 eieren 3 tl wijnsteenzuurbakpoeder 2 uien, gesnipperd 2 teentjes...

PEPERMUNT BOUNTY BROKKEN

Voor 6 enorme of 24 kleine bounty blokjes   Voor de bodemlaag 140 gram gemengde noten (ongebrand en ongezout) 60 gram kokosrasp 75 gram medjouldadels, ontpit 1 el (rauwe) cacaopoeder snuf zout ½ tl vanille aroma 2 el yaconsiroop of honing 2 el water   Voor de bountylaag 1 cup...

CROSTATA: ITALIAANSE JAMTAART

    Vanavond bakte ik een aloude favoriet: la crostata, een simpele Italiaanse taartbodem die je met jam vult en in de oven bakt. In Italië wordt het meestal als dessert gegeten. De varianten met kersen- en abrikozenjam zie je er het meest. Dit is mijn favoriet tot nu toe. Maak de...

PANNA COTTA TAART MET KOKOSMELK, CITROEN EN ANANAS

    (voor kleine springvorm 16 cm)       Voor de bodem: 145 gram gemengde noten (ongebrand) 150 gram dadels 2 theelepels kokosolie, gesmolten 50 gram kokosschilfers   Voor de kokos panna cotta:   400 ml kokosmelk 4 el...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>