ZOET EN KOEK

EI VERVANGERS

EI VERVANGERS   Lijnzaad met water Lijnzaad met water zorgt voor een perfecte fake-ei in zoete baksels. Meng 1 eetlepel gebroken lijnzaad met 3 eetlepels heet water en laat dit even staan. Mix het lijnzaadmengsel in de blender en klaar is je ei!   Per 100 gram: 477 kcal, 19g eiwit,...

KOKOS- CHOCOLADE CAKE

      Ingrediënten   250 gram speltbloem 2 tl wijnsteenzuurbakpoeder 150 gram kokosbloesemsuiker 125 gram roomboter (gesmolten) 2 eieren (geklutst) 1 dl amandelmelk 6 el kokosrasp 2 el cacaopoeder 75 gram pure chocolade (in kleine...

APPEL-GEMBERCAKE

NODIG  150 gr kokosolie 130 gr kokosbloesemsuiker 200 gr speltbloem 2 koffielepels bakpoeder 2 koffielepels gemberpoeder 200 gr kokosyogurt 2 appels kaneelpoeder amandelschilfers (eventueel)     BEREIDING   Verwarm de oven...

AVOCADO-CHOCOLADE BROOD

Dit brood wordt gemaakt met boterzachte avocado en pure chocolade. Een heerlijk zacht en licht vochtig brood dat naar chocolade smaakt. Het is gluten- en lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers.   NODIG   1 Hass avocado (deze zijn minder bitter) 40 g roomboter,...

CROSTATINE MET KOKOSGANACHE

      Lactosevrij, glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers Een heerlijke taart met een brosse en kruimelige bodem wat erg lekker is in combinatie met de romige kokosganache. Versier de taartjes met aardbeien of andere vruchten.     Voor  1...

ZOETE AARDAPPEL MUFFINS KOKOSYOGURT

  NODIG 250 gr speltmeel, boekweitmeel of havermeel 8 gr wijnsteenzuurbakpoeder 1 tl kaneelpoeder 1 banaan, fijngeprakt 2 eieren, geklutst 225 ml kokosyogurt 75 ml kokosolie, gesmolten 150 gr zoete aardappel, geraspt   BEREIDING Verwarm de...

STEVIGE HAVER ROZIJNEN KOEKEN

Leuk om samen met je kinderen te maken.   NODIG   50 gr havermout 75 gr rozijnen 50 gr speltmeel 1 tl kaneelpoeder 1 ei 3 el ahornsiroop of ander zoetstof   BEREIDING Over voorverwarmen op 180 graden. Meng alle benodigdheden tot een dik...

KOKOSMAKRONEN, DE SIMPELE VARIANT

Kokosrasp, kokosmeel, kokosmelk, kokoswater, santen, kokosolie en stukjes kokosvlees. Ik vind het allemaal lekker. Maar deze kokos macronen zijn echt super om te maken..... en vooral om te proeven. Kokosproducten zijn niet alleen erg lekker, maar zijn ook super gezond. Ze zorgen voor een stabiele...

RAUWE KOEKJES -VEGAN- MET NOOTJES EN HAVERMOUT

    NODIG 200 gram havermout 200 gr notenmix (ongebrand) 200 gr dadels- ontpit 2 handjes rozijnen 1 handje gedroogde abrikozen 100 gr notenpasta snuf vanillepoeder...

ROMIGE VEGAN CHOCOLADE AVOCADOTAART (RAW)

    NODIG VOOR DE BODEM   200 gram notenmix 300 gram dadels 50 gram havermout 20 gram zonnebloempitten 30 gram vijgen 30 gram kokos rasp van een halve citroen   Maal alle ingrediënten in een keukenmachine tot een smeuïg deeg. Verdeel...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>